• Toertochten
  • Gewijzigd op 11 oktober 2016

Olympische opening in Emst

Niemand minder dan Olympisch kampioen Teun Mulder zal op 22 oktober bij de Gisola Emster veldtoertocht de opening op zijn tandem verrichten.
Olympische opening in Emst

Vele honderden fervente mountainbikers en fietscrossers en mensen die graag een schitterende rit kriskras door een prachtig natuurgebied fietsen, reizen weer af naar Emst. Daar wordt op zaterdag 22 oktober de jaarlijkse veldtoertocht van wielerclub Houdt de Ketting Strak gehouden. De Gisola Emster Veldtoertocht mag het predicaat ‘Klassieker’ dragen. De honderden liefhebbers die al vaker hebben meegereden, kunnen dat beamen. Allen waren bij terugkeer vol lof over het gebied, de routes, de faciliteiten, de gastvrijheid en de sfeer.

Drie routes

Na de start vanaf het sportpark van voetbalvereniging Emst rijden de deelnemers meteen het bos in om daar pas vlakbij de finish weer uit te komen. Je kunt kiezen uit drie afstanden: 30, 45 en 60 kilometer. De 30-km-route is ideaal om kennis te maken met het mountainbiken. De rit leidt over vele mooie bos- en heidepaden in een prachtige omgeving. De 60-km-route is voor de ervaren MTB-er. Een ware uitdaging voor de liefhebbers en conditioneel sterke deelnemers. Onderweg is een grote verzorgingspost waar de deelnemers worden getrakteerd op wat lekkers voor de nodige energie en warmte. Ook een reparatiepost is aanwezig.

Scan & Go

Fietssport PLUS gebruikers betalen deelname vier euro, niet-leden betalen twee euro meer. Jongeren tot en met 16 jaar mogen gratis meefietsen en krijgen bij terugkomst een aardigheidje als herinnering uitgereikt. Wie vooraf inschrijft kan sneller starten, want dan hoef je geen inschrijfformulier in te vullen en betalen. Deze deelnemers kunnen bij de Scan & Go inschrijftafel terecht. Fietssport PLUS gebruikers die zich niet vooraf hebben ingeschreven, maar wel de ledenpas bij zich hebben, kunnen de pas laten scannen bij de Scan & Go tafel en na betaling direct starten. Alvast inschrijven voor de tocht? Klik dan hier.

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant