• Toertochten
  • Gewijzigd op 30 juli 2021

Ode aan Jan Janssen: een mooie toertocht door het Groene Hart

Op 28 augustus klinkt het startschot voor de Ode aan Jan Janssen. De toffe toertocht (100 km) loopt vanuit Jans geboorteplaats Nootdorp dwars door het Groene Hart. Geef je nu op en treedt in de voetsporen van een levende wielerlegende.
Ode aan Jan Janssen: een mooie toertocht door het Groene Hart

Levende legende

Jan Janssen (1940) is een van de beste Nederlandse wielrenners ooit. Hij won onder meer Parijs-Roubaix en schreef als allereerste Nederlander zowel de Ronde van Spanje als de Ronde van Frankrijk op zijn naam. Als eerbetoon aan deze levende legende wordt op zaterdag 28 augustus de Ode aan Jan Janssen toertocht georganiseerd.

De toertocht

Een legende verdient uiteraard een mooie route. De toertocht start daarom in Jans geboorteplaats Nootdorp en voert via rustige wegen dwars door het Groene Hart. Dat betekent dat je onderweg wordt getrakteerd op weilanden, molens, bruggetjes, kerken en Hollandse wolkenluchten. Genieten geblazen dus.

"De uren die ik hier op de fiets doorbracht hebben tot veel bijzonders geleid"

Ook Jan zelf deed vorig mee aan de toertocht en kwam vol enthousiame terug: “65 jaar geleden fietste ik hier mijn trainingsrondje. De uren die ik hier op de fiets doorbracht hebben tot veel bijzonders geleid. De route is prachtig. Bijzonder dat je in het drukke Westen nog steeds zo’n mooie, rustige tocht nagenoeg zonder stoplichten kunt fietsen.

Dit kun je verwachten

De Ode aan Jan Janssen is een kleinschalig evenement. Als je meedoet, kun je het volgende verwachten: 

•    Start & finish bij Buytenhout in Nootdorp.
•    Een geweldige route dwars door het Groene Hart, een voormalige trainingsroute van Jan.
•    De route wordt volledig uitgepijld door de organisatie, je hebt dus geen GPS nodig!
•    Er wordt gestart in waves van 6 tot 10 personen (afhankelijk van actuele corona-maatregelen), samen fietsen is leuker dan alleen!
•    Medische ondersteuning onderweg
•    Een Hollandse stop met koffie en appeltaart bij Ipse de Bruggen in Zwammerdam
•    Goede voeding voor onderweg (fruitreep of banaan)
•    Een gezellige afsluiting op het terras bij Buytenhout (consumpties voor eigen rekening)
•    Mogelijkheid om met elkaar te genieten van de Vuelta op een groot scherm

Schrijf je in via onze toertochtkalender en je bent verzekerd van een fantatische wielerdag. De smaak te pakken? Op onze kalender vind je nog veel meer toertochten, van vlakke polderritten tot kuitenbuitende klimtochten.

 

fotocredit actiefoto: Bram de Vrind / De Fietsjournalist

Aftermovie 2020

Ard Krikke
Door Ard Krikke

Verslingerd aan mountainbiken en wielrennen. Is gek op singletracks, maar vindt het ook heerlijk om over kaarsrechte polderwegen te racen. Staat daarnaast regelmatig op zijn windsurfplank en hoopt iedere winter – tegen beter weten in – op de Elfstedentocht.

Dit vind je misschien ook interessant