• Toertochten
  • Gewijzigd op 31 augustus 2017

Neem jij plaats in het Fietssport team voor Kop over Kop?

Red Bull organiseert in oktober de derde editie van de tactische ploegentijdrit Kop over Kop. Fietssport vaardigt ook een team af. Dat team moet nog gevuld worden. Zijn jij en je vrienden de renners die wij zoeken?
Neem jij plaats in het Fietssport team voor Kop over Kop?

Fietssport neemt dit jaar voor het eerst deel aan de tactische ploegentijdrit Kop over Kop. En we zijn op zoek naar renners voor onze ploeg. Doelstelling: grenzen verleggen. Sneller en beter fietsen dan je ooit gedaan hebt. Of dat nu resulteert in podiumplek of 46e plaats. Zolang jij en je vrienden maar het onderste uit de kan hebben gehaald. 

Daar helpen we jou natuurlijk bij. We zorgen voor het beste materiaal, trainingschema's, tips & tricks van de beste trainers en voedingsadvies. Het enige wat jullie nog moeten doen is fietsen, hard fietsen. Daarnaast moet je beschikbaar zijn voor de training en moet je op 8 oktober natuurlijk af kunnen reizen naar Drenthe. Zijn jullie de ploeg die we zoeken? Stuur jullie teamfoto naar info@fietssport.nl en laat weten waarom we jullie moeten kiezen voor onze ploeg.

Wat krijg je?

  • Startbewijs t.w.v. € 200,-
  • Fietssport Bioracer teamkleding t.w.v. € 750,-
  • Begeleiding door een ervaren trainer
  • Voedingsadvies
  • 5x Merida Reacto's die je in aanloop naar en tijdens Kop over Kop mag gebruiken.

Het team dat Fietssport op 8 oktober mag vertegenwoordigen wordt woensdag 13 september bekend gemaakt.

Welk type renner ben jij?

Het uitrijden van de 100 km lange tijdrit vraagt om een combinatie van uithoudingsvermogen, samenwerking en tactisch ploegenspel. De ideale ploeg heeft vijf type renners, met verschillende karakters; ieder in een andere rol. Leuk, zou je zeggen, maar welke rol past het best bij mij? Goed dat je het vraagt, wij zetten graag alle types overzichtelijk onder elkaar in één lijst. Aan jullie als team de taak om de rollen zo goed mogelijk te verdelen.

De kopman

De kopman wordt vaak gezien als de held van het team. Het hele team rijdt jou naar de eindzege. Maar het is hier geen gewone wielerwedstrijd. In de 100 kilometer durende tocht word je pas geholpen door je teamgenoten zodra de eerste na 20 kilometer aansluit. Jij bent degene die als enige de volle afstand moet rijden. Heb jij voldoende uithoudingsvermogen? Ben jij in staat om meerdere dagen per week te trainen? Sta jij fluitend naast je fiets na een pittige tocht die meerdere uren heeft geduurt?

Dan ben jij wellicht geknipt voor deze rol! Let op: niet voor watjes!

De kopman is de belangrijkste schakel in Red Bull Kop over Kop. Lees de ode aan de kopman hier

De stoemper

Ben jij die bikkel of die-hard-chica die zich niet laat kennen door tegenwind, regen, extreme hitte of een slecht wegdek? Zet jij je verstand op nul en blijf je gaan, no matter what? In dat geval zal de kopman blij met je zijn. Je deinst er niet voor terug om 80 kilometer volle bak te rijden. Mooi, dan ben jij de perfecte stoemper.

Niet huilen, gewoon rijden! Trek jij je kopman naar het volgende punt waar de klimmer aansluit?

Stoempers zijn sterker dan de elementen. Lees de ode aan de stoemper hier

De klimmer

Als klimmer zit je midden in het spel. Jij mag 60 kilometer meetrappen richting de finish. Maar denk niet dat het weinig voorstelt. Integendeel. Jij bent juist super belangrijk. Vanaf nu kunnen jullie namelijk echt Kop over Kop gaan rijden. Mits je andere twee teamgenoten dat toelaten uiteraard, want die hebben er al heel wat kilometers opzitten. Dus, ben je sociaal aangelegd en heb je er geen probleem mee om je teamgenoten heel wat kilometers uit de wind te rijden? Dan is deze rol je op het lijf geschreven!

Klimmers trekken de ploeg over de helft. De ode aan de berggeiten lees je hier.

De meesterknecht

Jij zorgt ervoor dat je team niks tekort komt. Op het moment dat jij je meldt bij jullie team kan iedereen wel wat energie gebruiken. En jij mag dit gaan verzorgen. Eten, water, Red Bull, noem het maar op. Jouw fietsshirtje puilt uit met al deze lekkernijen. En oh, wat is iedereen blij als jij de laatste 40 kilometer met ze meerijdt. Dus ben je wat minder in staat om lange afstanden te trainen maar wil je wel een hele belangrijke rol spelen in jullie team? Dan ben jij de perfecte meesterknecht!

Deze kameleon zorgt voor de verzorging onderweg. Lees de ode aan de meesterknecht hier.

De sprinter

Onderschat deze rol niet! Jij fietst dan wel ‘slechts’ 20 kilometer, maar het zullen de zwaarste kilometers uit de race zijn. De puf gaat er langzamerhand wel een beetje uit bij je teamgenoten. Kan jij de laatste kilometers hard genoeg rijden om je team over de finish te trekken? Lukt het jou om ze te motiveren om nog één keer alles te geven? Mooi, dat is wat je team nodig heeft!

Maar onderschat het niet, in deze rol moet je niet alleen hard kunnen fietsen, je moet ook tactisch inzicht hebben om de juiste beslissingen te kunnen maken om je team niet op te blazen. Kortom: in de laatste kilometers kan je echt laten zien wat je waard bent!

De spinter. De mooiste van het stel. De ode aan de snelheidsduivels lees je hier.

Tekst en beeld: Red Bull

Bart van de Vossenberg
Door Bart van de Vossenberg

Fietsende sportgek. Mountainbiken, wielrennen, triathlon en trailrunning. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zorgt dat je op Fietssport.nl de leukste artikelen, mooiste tochten en meest uitdagende routes vindt.

Dit vind je misschien ook interessant