• Toertochten
  • Gewijzigd op 26 maart 2018

Mathieu Hermans Klassieker ‘Tegen de Stroom in'

Fiets mee in het peloton van Mathieu Hermans of bepaal je eigen snelheid op zondag 15 april. Afstanden van 45, 90 of 135 km door West-Brabant.
Mathieu Hermans Klassieker ‘Tegen de Stroom in'

Het gezellige Brabantse Dongen staat weer helemaal in het teken van wielrennen tijdens de Mathieu Hermans Klassieker ‘Tegen de Stroom in'. De samenwerking tussen Mathieu Hermans en TC De Kleppers zal op 15 april 2018 zorgdragen voor de 4e editie van deze tocht, met keuze tussen routes van 45, 90 of 135 kilometer. De opbrengst gaat weer geheel naar het goede doel, Stichting Gijsje Eigenwijsje.

Routes

Er wordt gefietst  door het unieke gebied van De Langstraat. Letterlijk tegen de stroom in. De tocht gaat langs het zilveren lint stroomopwaarts langs de oevers van de Maas, via polders en dijken naar het historische Heusden. Via Vlijmen langs de Loonse en Drunense Duinen voert hij weer terug naar de vertrekplaats, café De Viersprong in Dongen. Dit traject was het trainingsgebied van Mathieu Hermans. Hier legde hij de basis voor de vele overwinningen in de Vuelta en de Tour.

Peloton

Voor de afstand van 90 kilometer kun je kiezen voor de gezamenlijke start om 9.30 uur met vele prominenten waaronder o.a. het Sterrenfietsteam. Deze groep zal bestaan uit maximaal 100 deelnemers. Onder begeleiding van motorrijders fiets je schouder aan schouder met oud-beroepsrenners en waan je je even prof. Iedereen met wat ervaring op de racefiets kan meerijden (helm verplicht, triatlonstuur niet toegestaan). Het gemiddelde ligt rond de 28 km/uur.

Toertocht

Liever eigen snelheid bepalen, met een eigen groepje of gezin rijden, dan kun je uiteraard zelf de starttijd bepalen en kiezen voor een van de drie vernieuwde en volledig uitgepijlde routes van 45, 90 of 135 kilometer.

Voorinschrijven kan via Fietssport, wees op tijd want Vol=Vol;

Inschrijven

De opbrengt van de Mathieu Hermans Klassieker gaat naar stichting Gijsje Eigenwijsje

Carolijn Caderius van Veen
Door Carolijn Caderius van Veen

Voor een buitensporter bevind ik mij veel te veel online. Altijd bezig met nieuwe plannen voor Fietssport.nl.

Dit vind je misschien ook interessant