• Toertochten
  • Gewijzigd op 6 mei 2021

Langste Dag Challenge 2021

Lang licht betekent lang fietsen. Dus organiseert Ploegmaats op zaterdag 19 juni de tweede editie van de Langste Dag Challenge: een 300 km lange toertocht die dwars door Hollandse landschappen voert. Schrijf je nu in en begin met trainen.
Langste Dag Challenge 2021
Langste Dag Challenge 2021

Nieuwe route

De nieuwe route van de Langste Dag Challenge zakt vanuit Utrecht af naar het zuiden, richting de grens met Duitsland en België. Al fietsend doorkruis je verschillende soorten landschappen. Van rivieren (Nederrijn, Waal) en heuvels (Groesbeek) tot heide (Oirschot) en zandverstuivingen (Loonse en Drunense Duinen). Behalve een flink aantal kilometers moet je onderweg ook nog behoorlijk wat hoogtemeters overwinnen, 790 in totaal.

Om te voorkomen dat je onderweg met een lege tank langs de kant van de weg komt te staan, heeft de organisatie drie goed uitgeruste verzorgingsposten voor je ingericht. Denk aan koffie & gebak, lunch en hartige snacks.

Startwaves

Er wordt gestart in golven van 6 tot 10 personen (afhankelijk van actuele corona-maatregelen). Je wordt ingedeeld in een wave met deelnemers die bij inschrijving dezelfde gemiddelde snelheid als jij hebben opgegeven. 

Je hebt de keuze uit een gemiddelde snelheid van 28 t/m 36+ km per uur. Neem als uitgangspunt jouw gemiddelde snelheid over een afstand van 100 km. Heb je je als team opgegeven? Dan word je in dezelfde startwave ingedeeld.

Start & finish

DB muziekcafé in Utrecht is de start- & finishlocatie voor de tweede editie van de Langste Dag Challenge. Een mooie centrale plek in het land, waar ook ruim voldoende plek is om een coronaproof evenement te organiseren. 

Na het volbrengen van de fietstocht op het terras van het café is het genieten van een heerlijke maaltijd en kun je samen met je fietsvrienden uitgebreid natafelen, lees: opscheppen over jullie prestaties.

Schrijf je in

Inschrijven kan t/m 30 mei via de Fietssport-toertochkalender. Meer informatie over de tocht vind je op www.langstedagchallenge.nl. Wacht vooral niet te lang; het aantal startbewijzen is beperkt. 

Of de tocht doorgaat hangt uiteraard af van de coronasituatie in de aanloop naar 19 juni. De organisatie, Ploegmaats, heeft verschillende scenario’s voorbereid, zodat ze kunnen anticiperen op de actuele situatie. 


 

Ard Krikke
Door Ard Krikke

Verslingerd aan mountainbiken en wielrennen. Is gek op singletracks, maar vindt het ook heerlijk om over kaarsrechte polderwegen te racen. Staat daarnaast regelmatig op zijn windsurfplank en hoopt iedere winter – tegen beter weten in – op de Elfstedentocht.

Dit vind je misschien ook interessant