• Toertochten
  • Gewijzigd op 9 maart 2017

Laarman Donkere Koele Tocht

Op zaterdag 18 maart vormt Museum de Laarman in Luttenberg de startlocatie van de Laarman Donkere Koele Tocht. Een groep mountainbikers uit Luttenberg en omstreken organiseerde deze ‘tocht in het donker' vorig jaar voor het eerst.

Dit jaar is gekozen voor een zwaardere route van 25 km. De mountainbikers rijden zoveel mogelijk over akkers, weilanden en zandpaden. De naam van de tocht is ontleend aan de fameuze Koele van Luttenberg. De Koele is een zandafgraving naast het dorp. Daar vond in de jaren 70 het Hot Love Popfestival plaats en inmiddels organiseren de heren van Bökkers daar hun jaarlijkse Koele Koele festival. De Laarman Donkere Koele Tocht gaat natuurlijk dwars door deze kuil. Daarnaast doet de route behalve het buitengebied óók het dorp zelf aan met onder andere een gedeelte door het Pastoorsbos (langs het amfitheater).

De start is tussen 19.00 en 20.00 uur bij De Laarman aan de Butzelaarstraat. De route is aangegeven met reflecterende pijlen. Deelnemers moeten zelf zorgen voor goede verlichting en een helm. Na afloop van de tocht is iedereen welkom in het restaurant van De Laarman, waar een consumptiebon kan worden besteed.

Inschrijven voor deze tocht kan via Fietssport. Het inschrijfgeld bedraagt 8 euro (NTFU-leden en Fietssport-PLUS gebruikers betalen 6 euro).  Aanmelden bij aanvang van de tocht is ook mogelijk.

Voor het afspuiten van de fiets is een plek ingericht, ook voor het parkeren van de auto én de fiets is ruimte beschikbaar.

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant