• Toertochten
  • Gewijzigd op 14 februari 2017

KoningsBelte ATB-tocht

De mountainbiketak van CRT Raalte is iedere zaterdagmiddag te vinden op de Sallandse Heuvelrug. Een uniek stukje Nederlandse natuur dat zij graag met jou delen. Daarom organiseert CRT Raalte op 5 maart de KoningsBelte ATB-tocht.
KoningsBelte ATB-tocht

De Beltetocht is vernieuwd en krijgt een nieuwe naam de ‘KoningsBelte ATB-tocht’. De KoningsBelt is de hoogste berg van de Sallandse Heuvelrug. De heuvelrug is een prachtig gebied met on-Nederlandse vergezichten over grote golvende heidevelden en uitgestrekte bossen. De tocht is niet alleen uniek vanwege deze mooie omgeving maar ook door de uitdagingen die je onderweg tegekomt.

Uitdagende routes

Je overwint tijdens de tocht een behoorlijk aantal hoogtemeters. Zo beklim je de Hellendoornse Berg, de Haarlerberg, de Holterberg en - als klapper - de Koningsbelt. Het is dus afzien in de beklimmingen maar genieten in de afdalingen! Er zijn diverse technische secties in de route opgenomen die het uiterste van je concentratie en techniek vragen. De 'extremes' zijn echter niet verplicht en eenvoudig te omzijlen. Er is keuze uit routes van 35, 50 en 65 km. Ook aan de kids is gedacht. Jeugd vanaf 10 jaar kan onder begeleiding van een ervaren mountainbiker deelnemen aan de tocht. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie vanuit de Gemeente Raalte. Deze groep zal om 9.30 vertrekken. Aanmelden kan via atb@crtraalte.nl.

Golvende heidevelden en uitgestrekte bossen

Support for Nature

Dankzij samenwerking met diverse landeigenaren lijdt de route je langs paden waar normaal niet gefietst mag worden. Een mooie kans om nieuwe paden te ontdekken. Voor elke deelnemer draagt de organisatie een bijdrage af aan het natuurzorgsysteem S(up)port for Nature. S(up)port for Nature is gericht op het voorkomen van schade aan de bodem en de natuur, het voorkomen van overlast voor bezoekers en omwonenden en het bevorderen van de veiligheid van het evenement. 

Faciliteiten

Zoals je kunt verwachten zijn de diverse faciliteiten prima in orde: er is een bewaakte fietsenstalling, de routes zijn goed uitgepijld, er zijn verzorgingsposten onderweg waar je kunt bijtanken of kleine reparaties aan je fiets kunt laten doen, er is kleed- en doucheruimte aanwezig en na afloop kun je jouw bike afspoelen. Na de finish kun je bovendien met andere bikers nagenieten van de tocht onder het genot van een appeltaartje of kopje soep. 

Klik hier voor meer informatie over en inschrijven voor de KoningsBelte ATB-tocht. Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Meld je dan aan voor het Facebook event

Korting op de mooiste tochten

Wist je dat je met je Fietssport PLUS account tot € 3,- korting krijgt op het inschrijfgeld? Daarnaast kun je snel en makkelijk van start met de online Scan+Go pas op je smartphone.

Upgrade naar PLUS
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant