Toertochten Gewijzigd op 18 april 2017

Koersen over Belgische heuvels

Le Champion neemt op zaterdag 12 augustus wielrenners voor de 35e keer mee door de Belgische Ardennen tijdens de LBL Ardennen Classic.

Koersen over Belgische heuvels

Maak kennis maken met vele bekende heuvels die ook de profs regelmatig beklimmen. De lustrum editie van LBL met afstanden van 125, 167 en 230 km is met meer hoogtemeters uitdagender dan ooit. Inschrijven is mogeljk via Fietssport.

De profs komen zondag 23 april tijdens deze voorjaarsklassieker Luik-Bastenaken-Luik al in actie. De laatste Ardennenklassieker van het voorjaar is de oudste en één van de meest prestigieuze klassiekers. Voor de 103e keer vindt de Belgische koers plaats, die vorig jaar werd gewonnen door Wout Poels.

Toerversie

De toertocht van Le Champion is gebaseerd op Luik-Bastenaken-Luik en vindt plaats op zaterdag 12 augustus. De temperatuur is dan wat aangenamer en de fietsbenen zijn beter getraind. Het is tevens een mooi moment voor een zomers wielerweekend met vrienden of familie.

Bekende beklimmingen als de Le Chambralles en Roche au Foucons worden je voorgeschoteld. Maar er zitten nog een aantal nieuwe Waalse reuzen in die de renners uit het zadel laten komen. Zoals de Cote de Vien, een klim van 5,8 km met een stijgingspercentage van 9%. Of wat dacht je van 20% op de Cote de Combe zo’n 18 km voor het einde.

"Met meer hoogtemeters is LBL uitdagender dan ooit"

‘Charmante route’

Parcoursleider Age Bootsma kent de Ardennenstreek op zijn duimpje en ontwierp een nieuwe route voor de 35e editie van de LBL Ardennen Classic. “Ik koos voor rustige, goed berijdbare provinciale wegen, de beklimming van de Côte de La Combe vormt een charmante route door een pittoreske dorpskern. Tijdens de klim kun je optisch aardig inschatten wat het hellingspercentage is, want de huizen staan recht. De aanloop naar La Combe is trouwens ook speciaal. Het is er smal, fietsers moeten achter elkaar rijden en dat vergt enige stuurmanskunst. Rijden langs de Ourthe is een schitterende ervaring, het natuurschoon is er uitbundig. Een mooie afdaling kun je maken na de beklimming van de Col de Vien. De weg omhoog is lang maar niet bijzonder zwaar, de afzink daarentegen voert over een weg van nieuw asfalt en beton in de richting van de Ourthe, die in totaal drie keer moet worden overgestoken. Ik haalde er makkelijk een snelheid van 55 kilometer per uur, zonder al teveel bij te trappen. Halverwege het nieuwe routegedeelte wacht de deelnemers ook nog een aantrekkelijke klim naar het gehucht Filot, waarna een heerlijke, landelijke afdaling volgt naar het wat grotere Hamoir. Het landschap is er glooiend, de heuvel is een paar jaar geleden in de route van de Tour de France opgenomen geweest als col van de vierde categorie.”

De 6 van Lotto

De LBL Ardennen Classic is één van de evenementen van De 6 van Lotto. De 6 van Lotto zijn 6 aansprekende toertochten waarbij ook leden van Team Lotto NL Jumbo zullen meefietsen.

Als extra competitie element wordt op verschillende beklimmingen jouw tijd geklokt. Daag jij je vrienden uit voor een dagje afzien? Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.lblardennenclassic.nl

Dit vind je misschien ook interessant

 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen