• Toertochten
  • Gewijzigd op 19 juni 2024

Juni wielermaand in Montferland

In juni staat de Gelderse grensstreek Montferland in het teken van wielrennen en mountainbiken met maar liefst drie aansprekende evenementen: het NK voor Bedrijven, de Prominententoer en de mountainbike marathon.
Juni wielermaand in Montferland

In het heuvelachtige landschap van het Gelderse Montferland vindt in juni een officieel NK voor bedrijventeams plaats met drie onderdelen: de cyclo, ploegentijdrit en mountainbike marathon. Het team dat de meeste punten behaalt over al deze drie disciplines mag zich Nederlands Kampioen noemen. Ook worden prijzen uitgereikt voor het team dat de cyclo én de ploegentijdrit het beste volbrengt, de Nederlands Kampioen Wielrennen, en voor het winnende team in de mbt-marathon, de Nederlands Kampioen Mountainbiken.

De cyclo

Op zondag 16 juni strijd je samen met je collega's over een afgesloten parkoers van meerdere rondes van ongeveer 14 km. Hetzelfde parkoers waar de profs het NK Wielrennen in 2017 verreden en het finalerondje van de Henk Lubberding Classic. Dit is het rondje van ’s-Heerenberg via de Drieheuvelenweg naar Zeddam, met beklimming van de Paasberg naar Beek en via ’t Peeske naar Stokkum en weer terug naar ’s-Heerenberg. Vanaf het hoofdkwartier van Specialized wordt in verschillende categorieen gestart: naar leeftijd, licentiehouders/niet-licentiehouders, mannen en vrouwen. In niet al te grote groepen, zodat iedere fietser veilig én op zijn/haar eigen niveau een echte koerservaring kan opdoen.

De ploegentijdrit

Meteen na de cyclo start op zondag 16 juni de ploegentijdrit op hetzelfde parkoers. Hierbij knal je met je team één rondje van 14 km. Een team bestaat uit minimaal drie en maximaal vijf deelnemers en dat mag gemengd zijn; mannen en vrouwen, met of zonder licentie. Na afloop schuif je bij een wielercafé met onder andere oud-prof Steven Rooks.

De mountainbike marathon

Voor de mountainbike marathon kun je met je bedrijventeam een week later, op zondag 23 juni, terecht op de zevende editie van het Wielerfestival Montferland. De organisatie van het NK voor Bedrijven werkt nauw samen met dit Wielerfestival om hun gezamenlijke doel, zoveel mogelijk fietsers laten genieten van het mooie Montferland, te bewerkstelligen. Je kunt kiezen uit twee afstanden, 75 of 100 km, deels over de bestaande mtb-route in de omgeving van 's-Heerenberg. Ook bij het Wielerfestival treedt het Europees hoofdkantoor van Specialized op als gastheer voor de start- en finishlocatie.

 

De Prominententoer

Op zaterdag 22 juni kun je ook in Montferland terecht voor een bijzondere toertocht, de derde editie van de Prominententoer. De naam zeg het al, je gaat op pad met vele bekende namen uit de wielerwereld, zoals Gert Jakobs, Maarten den Bakker, Bart Voskamp en Jelle Nijdam. Je kunt kiezen uit vernieuwde routes van 80 of 120 km, waarbij je in groepen vertrekt met verschillende snelheden van 26, 28 of meer dan 30 km/u. De routes zijn niet gepijld, maar elke groep wordt begeleid door een wegkapitein. De bekende wielrenners fietsen uiteraard mee en geven onderweg tips en tricks aan de deelnemers.

De tocht sluit je af met een lekkere pastamaaltijd, terwijl je de oud-profs ook nog de hemd van het lijf kunt vragen bij de wielertafel. Er is plek voor slechts 250 liefhebbers, dus wacht niet te lang met inschrijven. Dat kan tot 12 juni, daginschrijving is niet mogelijk.

Doe je mee?

Voor alle bovenstaande evenementen geldt uiteraard dat je je ook individueel kunt inschrijven. Meer details en om je in te schrijven ga je naar de websites van Montferland Cyclo, Wielerfestival en Prominententoer.

 

 

Plan je toertocht

Op Fietssport vind je de complete kalender van de NTFU met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken.

Kalender
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant