Laatst gewijzigd op 23 maart 2017
Laatst gewijzigd op 23 maart 2017

Jubileumeditie Oranjetocht Horst

Toer- en Wielerclub (TWC) Oranje uit Horst organiseert op Koningsdag de 25ste editie van de Oranjetocht. Vanwege dit speciale jubileum pakt de fietsclub op 27 april groots uit met extra afstanden, standjes en aankleding.
Jubileumeditie Oranjetocht Horst

Koningsrit

Vanwege de speciale editie heeft TWC Oranje een extra afstand aan het evenement toegevoegd. Buiten de normale afstanden van 70, 95, 120 en 150 kilometer om kan er dit jaar ook een koningsrit van 200 kilometer afgelegd worden naar de bruinkoolmijnen in Garzweiler in Duitsland met spectaculair uitzicht over de groeve.

Een groot deel van de routes zal over rustige Duitse landwegen gaan, met klimmetjes rondom Hinsbeck en de Süchtelner Höhe en door Natuurpark Maas-Schwalm-Nette.

Ladiesride

Verder organiseert TWC Oranje voor het eerst de Oranje-Ladiesride, een pelotonstocht speciaal en alleen voor dames. De deelneemsters worden hierbij gecoacht door ex-profwielrenster Marieke van Wanroij. De vrouwen starten om 09.30 uur en leggen een tocht van 70 of 95 kilometer af. Van Wanroij begint met de 95 kilometer. Voor de Ladiesride is voorinschrijving vereist. Deelname kost tien euro per wielrenster. Tevens krijgen de eerste honderd fietssters roze wielrensokken cadeau.

De Oranjetocht haalt al jaren de hoogste NTFU-kwalificatie van 3 sterren.

Afterbiketerras en fietsenmarkt bij “de Mèrthal”

  • Gratis bewaakte fietsenstalling.
  • Koffie en vlaai vóór en/of ná de tocht.
  • Eetgelegenheid (pasta e.d.)
  • Douchegelegenheid in sporthal De Berkel.
  • Fietsenmarkt
  • Na afloop van de tocht gezellig afterbiken op het terras, met muziek, een drankje en een lekker stukje Limburgse vlaai!
  • Diverse stands op fietsgebied, o.a. Lommen Tweewielerspecialist

Starttijden

De racefietsers starten tussen 7:30 en 9:00 uur.

De afstanden van de gezinstocht (30, 45 en 60 kilometer) starten tussen 11.00 en 13.00 uur.

De inschrijfprijzen bedragen tussen de vier en negen euro per deelnemer. Fietssport PLUS-gebruikers en leden van NTFU en KNWU krijgen kortingen op het inschrijftarief.

Koffie en Limburgse vlaai voor deelnemers Oranjetocht 2017

Geschreven door Redactie Fietssport

Korting op toertochten

Wist je dat je met je Fietssport PLUS account tot € 2,- korting krijgt op het inschrijfgeld van de Oranjetocht? Daarnaast kun je snel en makkelijk van start met de digitale Scan+Go pas op je smartphone.

Upgrade naar PLUS

Deel dit artikel