• Toertochten
  • Gewijzigd op 18 maart 2019

Jacco Versluis Classic

Prachtige routes door het Groene Hart en een finish op het historische Kerkplein in de binnenstad van Woerden. Dat is de Jacco Versluis Classic op zondag 26 mei, een toertocht voor het goede doel én om het Groene Hart te ontdekken.
Jacco Versluis Classic

De Jacco Versluis Classic op 26 mei is nog vrij nieuw op de Fietssport kalender. In 2017 werd deze voor het eerst georganiseerd door de vriendengroep van Jacco Versluis, een fervent fietser die in 2016 op 41-jarige leeftijd overleed aan een acute hartstilstand tijdens een wielertocht.

Fietsen voor het goede doel

Door het organiseren van een jaarlijkse wielertoertocht, de Jacco Versluis Classic, halen ze geld op voor onderzoek naar acuut hartfalen. De opbrengst komt dit jaar ten goede aan een AED voor de gemeente Woerden en de Hartstichting.

De deelnemers hebben de keuze uit twee attractieve routes van 75 en 110 km vanuit Woerden, langs de Lek, en door de mooiste natuurgebieden van het Groene Hart. Bij de 110-km-route wordt je tijd geregistreerd, waarmee je kans maakt op het winnen van de Jacco Versluis Classic bokaal.

Voor meer info en inschrijven zie de Fietssport kalender.

Wilma Vorselman
Door Wilma Vorselman

Mooi-weer-racefietser en slecht-weer-loper. Gek op de bergen, pasta en cappuccino.

Dit vind je misschien ook interessant