• Toertochten
  • Gewijzigd op 21 mei 2021

Hollandse Waterlinies Fietstour

De Hollandse Waterlinies Tour op zondag 20 juni is een nieuwe toertocht op de Fietssport-kalender met zes iconische routes; van 85 tot wel 300 kilometer. De route loodst je langs forten, dijken, sluizen en molens. Maak je borst maar nat.
Hollandse Waterlinies Fietstour
Hollandse Waterlinies Fietstour

De Nieuwe Hollandse Waterlinie is in 2019 door Nederland voorgedragen voor UNESCO Werelderfgoed als uitbreiding op de Stelling van Amsterdam. De Stelling van Amsterdam is een ring van 46 forten rondom de hoofdstad en staat al sinds 1996 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is de bedoeling dat ze samen het Werelderfgoed de ‘Hollandse Waterlinies’ gaan vormen.

Fietsen langs forten

De Hollandse Waterlinies Tour neemt je op zondag 20 juni mee langs deze oer-Hollandse verdedigingswerken. Je kunt kiezen uit drie startlocaties; Purmerend, Abcoude of Utrecht. De routes zijn geheel bewegwijzerd, maar je kunt ze ook op een ander moment fietsen door het GPX-bestand te downloaden.

Wil jij de route langs de volledige Hollandse Waterlinies afleggen? Fiets dan in één dag 300 kilometer vanuit Purmerend naar Gorinchem. Bekijk hieronder alle trajecten.

Trajecten Purmerend

  • Van Purmerend naar Gorinchem – 300 km
  • Van Purmerend naar Utrecht – 190 km
  • Van Purmerend naar Abcoude – 100 km

Trajecten Abcoude

  • Van Abcoude naar Gorinchem – 200 km
  • Van Abcoude naar Utrecht – 85 km

Trajecten Utrecht

  • Van Utrecht naar Gorinchem – 115 km

Voor alle routes geldt dat de start- en finishlocatie ver uit elkaar liggen, dus vervoer terug regelen is een must. Dit kan per auto (familie, vrienden) of per openbaar vervoer. Ook is er een mogelijkheid om met een pendelbus van de organisatie terug te gaan. Kijk hier voor meer informatie.  De korte route is overigens nog wel terug te fietsen in één dag; Gorinchem-Utrecht is ongeveer 45 km.

Starttijden

Om deelnemers te spreiden wordt gewerkt met starttijden van 15 minuten. Het dringende verzoek van de organisatie om maximaal 10 minuten van tevoren op het start- en finishterrein aanwezig te zijn. 

Inschrijven

Schrijf je via onze toertochtkalender in voor deze unieke fietstocht.

Geld-terug-garantie

Indien de Hollandse Waterlinies Fietstour niet doorgaat in verband met de dan geldende coronamaatregelen, dan wordt de tocht verplaatst. Kun je niet op de nieuwe datum? Dan krijg je het inschrijfgeld (min de kosten van het wielershirt) terug.

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant