Toertochten Gewijzigd op 2 maart 2017

Grenzen verleggen bij de Liemers Classic

Op zaterdag 22 april en zondag 23 april kun je vanuit Zevenaar de grenzen van regio de Liemers verkennen. In deze grensregio, ten zuidoosten van Arnhem, kun je verrassend goed klimmen.

Grenzen verleggen bij de Liemers Classic

In het eerste deel van de route genieten deelnemers van de prachtige vergezichten over de uiterwaarden en het “Rijnstrangengebied”. Al gauw mag er geklommen worden. De eerste helling vind je net over de grens in Elten: de Eltenberg. Via de Stokkummerstrasse in Elten en het dorp Stokkum ben je al snel weer op Nederlands grondgebied om de Peeskesbult te bedwingen. Daarna nog ‘even’ het Montferland over en via het dorp Borghees naar de langste hangbrug van Duitsland, de Emmericher Rheinbrücke.

"Alle hellinkjes van de prachtige Sonsbecker Schweiz zijn in de route opgenomen"

Aan de overkant van de Rijn fiets je over verkeersarme wegen naar het dorp Appeldorn, waarna rond het dorp Sonsbeck de klimmers nog even aan hun trekken komen. De organisatie heeft namelijk alle hellinkjes van de prachtige Sonsbecker Schweiz in de route opgenomen.

Op de terugweg gaat de route door een rustig gebied over glooiende wegen richting de Emmerikse brug. Als je dan de beroemde ‘roze brug’ met zijn hoge pijlers in het vizier krijgt weet je dat je royaal over de helft bent. Over de brug gaat het door het dorp Hüthum weer naar Elten voor de laatste beklimming van de “Eltenberg”.

Details

En wil je verzekerd zijn van deelname dan kun je je nu al inschrijven voor de tocht op zaterdag 22 april of zondag 23 april 2017.

Starttijden

(09.00-11.00 uur) 100 km

(08.00-10.00 uur) 120 km

(08.00-10.00 uur) 135 km

(08.00-10.00 uur) 150 km

 

Dit vind je misschien ook interessant

Korting op de Liemers Classic

Wist je dat je met je Fietssport PLUS account € 2,- korting krijgt op het inschrijfgeld van de Liemers Classic? Daarnaast kun je snel en makkelijk van start met de digitale Scan+Go pas op je smartphone.

Upgrade naar PLUS
 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen