• Toertochten
  • Gewijzigd op 10 juli 2017

Grensland mountainbike marathon

Een grensverleggende tocht voor mountainbikers die aan de bak willen over een monsterafstand van meer dan 100 kilometer. Een tocht, uniek in de regio, die niet alleen geografische scheidslijnen overschrijdt maar ook fysieke grenzen verlegt.
Grensland mountainbike marathon

Nederlands-Duits grensgebied

Decor is het Nederlands-Duitse grensgebied waar Tubbergen en de Duitse evenknie Uelsen elkaar de hand reiken. Een gebied met donkere bossen, heidevelden en verstilde vennen te midden van natuurgebieden als Springendal, Tutenberg, Wilsumerberg en Lönsberg. Een eeuwenoud coulisselandschap met oorspronkelijke ingrediënten die de echte liefhebber de adem beneemt: rulle zandwegen, rotsige bospaden, drassige weilanden. En dat alles met veel stijgen en dalen, maar vooral vals plat.

De marathon vindt plaats in een prachtig natuurgebied. Voor instandhouding van het gebied wordt een deel van het inschrijfgeld afgestaan aan Support for Nature. De marathon heeft niet het karakter van een wedstrijd, de organisatie heeft bewust gekozen voor een formule waarbij het recreatieve element voorop staat. Iedereen van jong tot oud kan meedoen en de marathon in eigen tempo fietsen.

Coproductie

Het evenement is een coproductie van de Wielertoerclub Tubbergen en Radfahrverein Olympia Uelsen en wordt georganiseerd onder auspiciën van de Nederlandse en Duitse wielerbond. Ook overheden, grondeigenaren en natuurbeschermingsorganisaties hebben hun medewerking verleend.

De deelnemers krijgen maar liefst 100 kilometer voor de kiezen. Als alternatief kan gekozen worden voor 75 en 55 kilometer. Onderweg worden meerdere verzorgingsposten aangedaan.

Kidstocht

Ook dit jaar is er de “KIDSRUN” waarbij de kinderen (eventueel met hun ouders) onder begeleiding van een mountainbike-instructeur een route van ongeveer 20 km kunnen fietsen. Meer info.

Ga voor alle informatie naar www.grenslandmarathon.nl

Korting op de mooiste tochten

Wist je dat je met je Fietssport PLUS account tot € 3,- korting krijgt op het inschrijfgeld? Daarnaast kun je snel en makkelijk van start met de online Scan+Go pas op je smartphone.

Upgrade naar PLUS
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant