• Toertochten
  • Gewijzigd op 14 mei 2021

Gran Fondo Rosa in a box

Ben je gek van wielrennen en Italië? Doe dan van 22 t/m 24 mei mee aan de Gran Fondo Rosa. De routes volgen grotendeels de etappes van de Giro uit 2016, die in Gelderland werden verreden. Schrijf je nu in en maak kans op de laatste startplaatsen.
Gran Fondo Rosa in a box
Gran Fondo Rosa in a box

Walhalla voor wielrenners

De omgeving van Oosterbeek is een walhalla voor wielrenners. Bos, heide, heuvels, rivieren: je vindt het hier allemaal. Een ideale plek dus om de Gran Fondo Rosa toertocht te organiseren.

Vanwege corona heeft de organsiatie, NL Tour Rides, dit jaar gekozen voor een alternatieve opzet; de toertocht wordt gespreid over meerdere dagen. Zo kun je in het lange Pinsterweekend, 22 t/m 24 mei, op eigen houtje een van de uitgezette GPX-routes volgen. Wacht niet te lang: er is maar een beperkt aantal startplaatsen beschikbaar.

Drie routes

Je hebt de keuze uit drie afstanden: Intense (70 km), Endurance (110 km) en de Epic (160 km). De routes volgen grotendeels de Gelderse  etappes van de Ronde van Italië van 2016. Dat betekent vanuit Doorwerth over dijken slingeren, door bossen beuken en heuvels bedwingen. Denk bij deze laatste aan scherprechters als de Italiaanseweg, Holleweg, Berg en Dal, Menthenberg en de Posbank. Andiamo!

Inschrijven

Inschrijven kan tot 18 mei via onze toertocht kalender. Je kiest bij inschrijving voor een datum, afstand en een tijdvak (tussen 8.00 en 11.00 uur, 50 deelnemers per 15 minuten). 

Voor € 39,50 krijg je je startbescheiden thuisgestuurd of aangereikt in de drive thru terplekke. Het overvolle toertochtpakket (t.w.v. meer dan € 100) bevat onder andere een Limited Edition Gran Fondo Rosa wielershirt, GF Rosa Finishers medaille, Cyclon technische support en een pasta-to-go. Plus een gratis deelname aan de Victory Ride Toertocht op 15 en 16 oktober in Apeldoorn. 

Covid safe

De Gran Fondo Rosa is een zogenaamde Ride-in-a-Box tocht: een fysieke fietstoertocht over een zorgvuldig uitgezette route.  Je volgt de route(s) aan de hand van je GPS, en niet zoals gebruikelijk door pijlen te volgen. 

Als deelnemer schrijf je je in voor een bepaalde dag en een bepaald tijdvak. De organisatie vult de tijdvakken zo dat er maximaal 50 deelnemers per kwartier starten, in groepen van max 4 fietsers. (per minuut een groepje dus). Je krijgt je startbescheiden vooraf thuis toegestuurd of aangereikt in de drive thru terplekke. Bovenstaande is uiteraard met lokale overheden kortgesloten.

NL Tour Rides geeft deelnemers de garantie dat indien de tocht onverhoopt niet door kan gaan vanwege door de overheid opgelegde restricties de inschrijving recht geeft op een volgende editie van de tocht of een gelijkwaardige tocht/pakket.

fotocredit: Merlijn Spenkelink

Ard Krikke
Door Ard Krikke

Verslingerd aan mountainbiken en wielrennen. Is gek op singletracks, maar vindt het ook heerlijk om over kaarsrechte polderwegen te racen. Staat daarnaast regelmatig op zijn windsurfplank en hoopt iedere winter – tegen beter weten in – op de Elfstedentocht.

Dit vind je misschien ook interessant