• Toertochten
  • Gewijzigd op 9 februari 2023

Fietssport-leden kunnen zich nu al inschrijven voor de Ronde van de Westfriese Omringdijk

Een toertocht die je écht een keer gereden moet hebben is de Ronde van de Westfriese Omringdijk op 9 juli. Fietssport-leden zijn verzekerd van een startplekkie: zij kunnen zich al vanaf 6 februari inschrijven. Dat is een week eerder dan de rest.
Fietssport-leden kunnen zich nu al inschrijven voor de Ronde van de Westfriese Omringdijk
Fietssport-leden kunnen zich nu al inschrijven voor de Ronde van de Westfriese Omringdijk
Als wielrenner mag de Ronde van de Westfriese Omringdijk niet op je lijstje ontbreken. De toertocht is namelijk uniek in zijn soort: vrijwel de hele route fiets je over de langste dijk (126 km) van Nederland. Doe mee en laat je door de machtige waterkering langs stoere stolpboerderijen, mooie molens, schilderachtige VOC-stadjes en prachtige polders vol grazende koeien loodsen.

Wil je op zondag 9 juli verzekerd zijn van één van de felbegeerde startplekken? Maak dan gebruik van de speciale voorinschrijving die we geregeld hebben: Fietssport PLUS/NTFU-leden kunnen zich al vanaf maandag 6 februari inschrijven. Dat is één week eerder dan de reguliere inschrijving. Bovendien ontvang je als lid € 3,- korting op het inschrijftarief.

Schrijf je nu in


Geschikt voor iedere racefietser

Van gezellig samen fietsen tot solo over de eeuwenoude dijk zoeven en van rustig peddelen tot stevig door de groene polder trappen: tijdens de ronde komt iedereen aan zijn of haar trekken. Je hebt keuze uit drie afstanden: 50, 80, 135 km. Zet je je tanden in de 135 km lange route, dan volg je de hele Omringdijk, ook wel de Grôte Daikboekel genoemd. De kortere routes (50 en 80 km) gaan deels over de waterkering en deels door een lappendeken van wondermooie weilanden. 

Daarnaast kun je kiezen uit maar liefst vijf startlocaties: Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen, Medemblik of Schagen. Welke route je ook kiest, het Westfriese landschap blaast je sowieso van je sokken.

"Welke route je ook kiest, het Westfriese landschap blaast je sowieso van je sokken"

Uiteraard heeft de organisatie, le Champion, er ook voor gezorgd dat je onderweg niets te kort komt. Zo vul je je energievoorraad op de pauzeplekken aan met lokale lekkernijen als krentenmik, klaaitje en amandelkrul. Loop het water je al in de mond? Ook is bij iedere pitstop een EHBO-post aanwezig. Mocht je onverhoopt pech krijgen, fietsenmakers staan klaar om jouw ros weer op te lappen.

Maak gebruik van de voorinschrijving

Meedoen aan de 12e editie van deze unieke toertocht? Maak gebruik van de voorinschrijving en we beloven dat je op zondag 9 juli een fantastische fietsdag zult beleven. Of zoals de Westfriezen het zeggen: 'n skoftig mooi tochie maken.

Bij de inschrijving is inbegrepen:

•    Gepersonaliseerd stuurbordje
•    Stempelkaart
•    Medaille
•    Eten & drinken onderweg én bij de finish
•    Reparatieservice
•    Begeleiding door verkeersregelaars
•    Uitgepijlde routes

Schrijf je nu in

 
 
Ard Krikke
Door Ard Krikke

Verslingerd aan mountainbiken en wielrennen. Is gek op singletracks, maar vindt het ook heerlijk om over kaarsrechte polderwegen te racen. Staat daarnaast regelmatig op zijn windsurfplank en hoopt iedere winter – tegen beter weten in – op de Elfstedentocht.

Dit vind je misschien ook interessant