• Toertochten
  • Gewijzigd op 13 juli 2022

Fiets de Vuelta met je vrienden

Deze zomer klinkt het startschot van La Vuelta in Utrecht. Treed in de sporen van de profs door mee te doen aan de Toerversie van La Vuelta Holanda. In het weekend van 13-14 aug kun je vanuit Breda én Utrecht de eerste drie etappes verkennen. Vamos!
Fiets de Vuelta met je vrienden

Op vrijdag 19 augustus gaat La Vuelta in Utrecht van start. Hiermee is Utrecht de enige stad ter wereld die alle grote profrondes heeft ontvangen. Om deze prestatie te vieren starten dit jaar maar liefst 3x toerversies van de grote rondes in de Domstad. De Classico Giro Utrecht en de Tour d’Utrecht zijn inmiddels achter de rug, maar voor La Vuelta Holanda moet het startschot nog klinken. Dit Spaanse fietsfeest vindt namelijk plaats in het weekend van 13-14 augustus en heeft twee startlocaties: Utrecht én Breda.

Spaans wielerfeest: Breda

Een kleine week voordat de profs de stenen uit de straat trappen strijkt de Toerversie van La Vuelta Holanda op 13 augustus neer in Breda. De toertocht volgt zoveel mogelijk de route van de derde etappe van de Vuelta. Dat betekent genieten van dijken, dorpjes, bossen en een boel Brabantse gezelligheid. Genieten geblazen dus. Je hebt de keuze uit 85, 115 en 165 km. Schrijf je hier in.

Spaans wielerfeest: Utrecht

Op zondag 14 augustus kleuren de straten van Utrecht rood. Ook bij deze toertocht treed je in de bandensporen van de renners: het parcours gaat grotendeels over dezelfde wegen als de eerste twee Vuelta-etappes. Welke afstand je ook kiest - 85, 115 en 165 km -, ze doorkruizen allemaal het prachtige Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Hoogtepunt is de beklimming van de Amerongse berg, met 69 meter het 'Dak van La Vuelta Holanda'. In Utrecht gaan de drie tochten van start met een spectaculaire pelotonstocht van 20 km. Doe mee en kruip 1 dag lang in de huid van een prof.

Winactie

De toerversie van La Vuelta met je vrienden fietsen? Doe mee aan de onderstaande winactie (helemaal naar beneden scrollen) en maak kans op 1 van de 5 startbewijzen die we mogen weggeven.

 

Profiteer van korting!

Met een Fietssport-Plus-account ontvang je korting op het inschrijfgeld voor NTFU-toertochten, heb je de unieke NTFU-fietsverzekering, download je gratis routes én ontvang je 4x per jaar Fietssport Magazine. Wat wil je nog meer?

Ik word PLUS-lid
Ard Krikke
Door Ard Krikke

Verslingerd aan mountainbiken en wielrennen. Is gek op singletracks, maar vindt het ook heerlijk om over kaarsrechte polderwegen te racen. Staat daarnaast regelmatig op zijn windsurfplank en hoopt iedere winter – tegen beter weten in – op de Elfstedentocht.

Dit vind je misschien ook interessant