• Toertochten
  • Gewijzigd op 27 februari 2018

Drie toertochten met één doel door oer-Hollands landschap

‘3 Tochten 1 Doel'. Dat is het credo waarmee Stichting Fortza Velo tijdens BikeMOTION haar toertochten Rondje Stelling, Kennemer Classic en RHF Bidon Challenge presenteert.
Drie toertochten met één doel door oer-Hollands landschap

Tochten langs oer-Hollands cultureel erfgoed en met het aangepaste fietsennetwerk van de Raisin Hope Foundation Nederland als goed doel.

Kennemer Classic - zondag 3 juni

Stichting Fortza Velo is een kersverse stichting met een tweeledig doel: meer aandacht vragen voor cultureel erfgoed en financiële steun bieden aan goede doelen die zich inzetten voor mensen met een beperking. Zo blaast Fortza Velo de Kennemer Classic nieuw leven in. Een toertocht door het schilderachtige, oer-Hollandse decor van Natuurlandschap Laag Holland. Een stukje Nederland zoals toeristen dat voor ogen hebben. Molens, oude forten, met riet omzoomde vaarten, karakteristieke boerderijen en uitgestrekte weilanden met relaxt grazende koeien. En niet te vergeten het UNESCO Werelderfgoed de Beemsterpolder. De Kennemer Classic vindt plaats op zondag 3 juni 2018. Startplaats is Fort aan den Ham in Uitgeest van waaruit getoerd kan worden op uitgepijlde routes van 65, 100 en 125 km.

“Molens, oude forten, met riet omzoomde vaarten, karakteristieke boerderijen en uitgestrekte weilanden met relaxt grazende koeien.”

Rondje Stelling – zondag 2 september

Ook organiseert Fortza Velo de toertocht Rondje Stelling door het fraaie Noordhollandse waterlandschap langs de 46 forten van het UNESCO Werelderfgoed De Stelling van Amsterdam. Rondje Stelling telt drie startlocaties, verdeeld onder en boven het Noordzeekanaal. Sportieve fietsers kunnen op zondag 2 september 2018 kiezen uit de uitgepijlde afstanden 65, 120 en 170 km en starten in Uithoorn, Spaarndam en Uitgeest.

Raisin Hope Foundation

Daarnaast ondersteunt Fortza Velo de Bidon Challenge van de Raisin Hope Foundation Nederland. Rondje Stelling en Kennemer Classic hebben beide deze stichting, die zich inzet voor mensen met hersenletsel, als goed doel omarmd. Raisin Hope is vanuit de wielerwereld ontstaan en realiseert momenteel een landelijk netwerk van kostbare aangepaste fietsen, die door mensen met hersenletsel (en andere beperkingen) gratis kunnen worden geleend. Zo biedt de RHF hen de mogelijkheid een deel van hun vrijheid en zelfvertrouwen terug te krijgen, zodat zij zich weer beter een plekje in de samenleving kunnen veroveren.

De Kennemer Classic en Rondje Stelling zamelen geld in voor de Raisin Hope Foundation

Van iedere inschrijving van Rondje Stelling en de Kennemer Classic gaat twee euro naar het Fietsnetwerk van Raisin Hope. Daarnaast kunnen deelnemers meer doen door deel te nemen aan de RHF Bidon Challenge. Hiermee kunnen zij eenvoudig een sponsoractie opzetten voor Raisin Hope en de opbrengst symbolisch in een bidon komen overhandigen tijdens Rondje Stelling of de Kennemer Classic. Zij kunnen dit doen door zich in te schrijven voor een van deze toertochten of om hun eigen trainingsrit op zondag 2 september 2018 langs Wheelerplanet te laten lopen en deze zo om te dopen tot een eigen sponsorrit met zelfgekozen route en starttijd.

De inschrijving voor de toertochten van Stichting Fortza Velo is vanaf 1 maart 2018 geopend.

Carolijn Caderius van Veen
Door Carolijn Caderius van Veen

Voor een buitensporter bevind ik mij veel te veel online. Altijd bezig met nieuwe plannen voor Fietssport.nl.

Dit vind je misschien ook interessant