Toertochten Gewijzigd op 19 mei 2021

Doe mee aan de Tour d’Utrecht

Vanuit Utrecht door het prachtige rivierenlandschap ten zuiden van de Domstad fietsen? Doe dan op zondag 27 juni mee aan de Tour d’Utrecht. Vier routes loodsen je door dit waterrijke poldergebied. Maak je borst maar nat.

Doe mee aan de Tour d’Utrecht

Zes jaar geleden startte de Tour de France met een 13,8 km lange tijdrit in in Utrecht. Start en finish waren bij de Jaarsbeurs. De tweede etappe voerde vanuit de Domstad richting de Zeeuwse Deltawerken. Mooie tijden. Om de herinnering aan Le Grand Départ wordt sinds 2015 de Tour d'Utrecht georganiseerd. Doe je mee? 

Prachtig landschap

Ook dit jaar nemen de uitgestippelde rondjes je weer mee naar de mooiste plekjes van de provincie Utrecht. Welke afstand je ook kiest – 75 km, 110 km, 150 km of 200 km (nieuw) –, je krijgt sowieso een schitterende mix van polderland, rivieren en dijken voorgeschoteld. Onderweg passeer je fraaie stadjes, ingenieuze waterwerken, groene polders en traag stromende rivieren. Met een beetje mazzel doe je dit onder een strakblauwe hemel.

Let op: anders dan voorgaande jaren zal het eerste deel van de tocht niet in een peloton worden gereden. Dit betekent dat alle afstanden volledig als vrije toertocht worden georganiseerd.

"Je krijgt een schitterende mix van polderland, dijken en rivieren voorgeschoteld"

Start en finish

De start en finish vinden bij de Jaarbeurs (Croeselaan) plaats – hier is ook een garderobe en fietsenstalling aanwezig (geen douche). Starttijden (er wordt gewerkt met tijdsvakken!) zijn tussen 7.30 uur en 11.00 uur. 

07:30 – 8:00 uur: Start vrije toertocht 200 km (nieuw)

08.00 – 09:00 uur: Start vrije toertocht 150 km

9:00 – 10:00 uur: Start vrije toertocht 110 km

10.00 – 11:00 uur: Start vrije toertocht 75 km

13.00–17.00 uur: Finish en afterparty

Coronamaatregelen

De focus van de maatregelen ligt op de spreiding van de deelnemers en natuurlijk op het hanteren van de 1,5 meter afstand. Ook is er een maximaal aantal deelnemers ingesteld.

Bij de verzorgingsposten is er eenrichtingsverkeer gecreëerd om eenvoudig 1,5 meter afstand te kunnen houden. Verder zijn er voldoende toiletten en handreinigingsmiddelen aanwezig.

Als deelnemer ben je zelf verantwoordelijk om voldoende afstand te houden van andere deelnemers en weggebruikers. Om dit makkelijker te maken heeft de organisatie ervoor gekozen om voornamelijk rustige en brede paden in de routes op te nemen. 

Inschrijven

Schrijf je nu in en je bent verzekerd van een startplek. Check tourdutrecht.nl voor de routes, exacte startijden en foto’s van vorig jaar. 

 

Dit vind je misschien ook interessant

Snel en met korting starten bij 2.500+ NTFU toertochten

Op Fietssport vind je de complete kalender van de NTFU met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken!

Fietssport PLUS
Central Events - Toertochten - April 2022 Central Events - Toertochten - April 2022
 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen