Toertochten Gewijzigd op 17 september 2020

Doe mee aan de Tour d’Utrecht

Vanuit Utrecht door het prachtige Groene Hart van Nederland fietsen? Doe dan zondag 6 september mee aan de Tour d’Utrecht. Vier routes loodsen je door dit waterrijke landschap.

Doe mee aan de Tour d’Utrecht

Lappendeken van Landschappen

Ook dit jaar nemen de uitgestippelde rondjes je weer mee naar de mooiste plekjes van de provincie Utrecht. Welke afstand je ook kiest – 150 km, 110 km, 75 km of 35 km –, je krijgt sowieso een schitterende mix van polderland, rivieren, dijken en meren voorgeschoteld. Onderweg passeer je eeuwenoude dorpen, stadjes, boerderijen, landhuizen en kastelen. En met een beetje mazzel doe je dit onder een strakblauwe hemel. Let op: anders dan voorgaande jaren zal het eerste deel van de tocht niet in een peloton worden gereden. Dit betekent dat alle afstanden volledig als vrije toertocht worden georganiseerd.

"Je krijgt een schitterende mix van polderland, rivieren, dijken en meren voorgeschoteld"

Start en finish

De start en finish vinden bij de Jaarbeurs (Croeselaan) plaats – hier is ook een garderobe en fietsenstalling aanwezig. Ben je geen fanatieke racefietser, maar lijkt het je wel leuk om mee te doen? Schrijf je dan in voor de RTV Utrecht 35 km route. Deze route is geschikt voor iedereen, ongeacht of je op de gewone fiets, tandem, e-bike of handbike meedoet. Starttijden (er wordt gewerkt met tijdsvakken!) zijn tussen 8.00 uur (150 km) en 11.45 uur (35 km).

De voorinschrijving sluit aanstaande donderdag 3 september om 23:59 uur (!). Het is ook mogelijk om je op de dag zelf in te schrijven bij de infobalie op het startterrein (alleen pin). Je betaalt dan wel €5,- extra t.o.v. een voorinschrijving. Het dringende verzoek van de organisatie om alleen voor deze optie te gaan als het echt niet anders kan. Zoals je vast wel kunt begrijpen, willen ze zo min mogelijk mensen op het startterrein hebben i.v.m. het coronavirus.

Check tourdutrecht.nl voor de routes (gpx-bestanden), exacte startijden, foto’s van vorig jaar, corona-maatregelen etc.

Dit vind je misschien ook interessant

Snel en met korting starten bij 2.500+ NTFU toertochten

Op Fietssport vind je de complete kalender van de NTFU met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken!

Fietssport PLUS
 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen