Toertochten Gewijzigd op 21 november 2022

Doe mee aan de Egmond-Pier-Egmond strandrace

Op zaterdag 7 januari schiet de GP Groot Egmond-Pier-Egmond strandrace uit de zilte startblokken. Meedoen is 38 km lang ploegen, stampen, rammen, afzien én genieten. Fietssport PLUS/NTFU-leden hebben mazzel: we mogen 2x felbegeerde kaartjes weggeven.

Doe mee aan de Egmond-Pier-Egmond strandrace

Ben jij niet bang om in het zand te bijten en vind je het leuk om je krachten met anderen te meten? Dan is de GP Groot Egmond-Pier-Egmond strandrace wat voor jou. Schrijf je in en fiets jezelf op zaterdag 7 januari het snot voor de ogen.

Het parcours

De race start in Egmond en gaat langs de vloedlijn richting Velsen Noord. Hier neem je kortstondig afscheid van het strand en krijg je een pittige klim vol lastige traptreden voor je kiezen. Vervolgens duik je bij Wijk aan Zee de zandbak weer in om een 500 meter lange 'beklimming', met een maximaal stijgingspercentage van 8%, te bedwingen.

Na 27 km buffelen stuur je bij Castricum aan Zee naar rechts op en maak je een slinger door de duinen. Het mulle zand bij de strandopgang, de steile klim, de lastige trappen: ze laten je gegarandeerd naar adem snakken. Gelukkig is het hierna nog maar een klein stukje naar de finish. 

Inschrijven

Hoewel diverse wieler- en mountainbiketoppers aan de start van deze slijtagelslag staan, is de strandrace ook prima te doen voor gewone stervelingen. Zin om mee te doen? Schrijf je nu in; de startbewijzen vliegen altijd snel de deur uit. Hoewel GP Groot Egmond-Pier-Egmond een race is (met klassement), kun je ook zonder wedstrijdlicentie meedoen. Dit doe je door je als ‘recreant’ in te schrijven. 

Winactie

Fietssport PLUS/NTFU-leden hebben weer mazzel: we mogen van de de organisatie, le Champion, 2x felbegeerde kaartjes weggeven. Hiervoor moet je alleen even naar beneden scrollen en op de deelname button klikken.

Nog nooit langs over het strand gebuffeld? Lees onze 5x strandracetips.

 

Ard Krikke

Door Ard Krikke

Verslingerd aan mountainbiken en wielrennen. Is gek op singletracks, maar vindt het ook heerlijk om over kaarsrechte polderwegen te racen. Staat daarnaast regelmatig op zijn windsurfplank en hoopt iedere winter – tegen beter weten in – op de Elfstedentocht.

Dit vind je misschien ook interessant

Winactie: startbewijs Egmond-Pier-Egmond

Zin om tegen de elementen te stijden? Dan is dé strandrace van Nederland, GP Groot Egmond-Pier-Egmond, op jouw lijf geschreven. Doe mee aan onze winactie en maak kans op 1 van de 2 startplekken die we mogen weggeven. De actie loopt t/m 24 november 2022 en is exclusief voor Fietssport PLUS/NTFU-leden! De winnaar krijgt vanzelf bericht.

Deze actie is afgelopen.

 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen