• Toertochten
  • Gewijzigd op 24 juni 2024

Doe mee aan de Egmond-Pier-Egmond strandrace

Op zaterdag 7 januari schiet de GP Groot Egmond-Pier-Egmond strandrace uit de zilte startblokken. Meedoen is 38 km lang ploegen, stampen, rammen, afzien én genieten. Fietssport PLUS/NTFU-leden hebben mazzel: we mogen 2x felbegeerde kaartjes weggeven.
Doe mee aan de Egmond-Pier-Egmond strandrace

Ben jij niet bang om in het zand te bijten en vind je het leuk om je krachten met anderen te meten? Dan is de GP Groot Egmond-Pier-Egmond strandrace wat voor jou. Schrijf je in en fiets jezelf op zaterdag 7 januari het snot voor de ogen.

Het parcours


De race start in Egmond en gaat langs de vloedlijn richting Velsen Noord. Hier neem je kortstondig afscheid van het strand en krijg je een pittige klim vol lastige traptreden voor je kiezen. Vervolgens duik je bij Wijk aan Zee de zandbak weer in om een 500 meter lange 'beklimming', met een maximaal stijgingspercentage van 8%, te bedwingen.

Na 27 km buffelen stuur je bij Castricum aan Zee naar rechts op en maak je een slinger door de duinen. Het mulle zand bij de strandopgang, de steile klim, de lastige trappen: ze laten je gegarandeerd naar adem snakken. Gelukkig is het hierna nog maar een klein stukje naar de finish. 

Inschrijven

Hoewel diverse wieler- en mountainbiketoppers aan de start van deze slijtagelslag staan, is de strandrace ook prima te doen voor gewone stervelingen. Zin om mee te doen? Schrijf je nu in; de startbewijzen vliegen altijd snel de deur uit. Hoewel GP Groot Egmond-Pier-Egmond een race is (met klassement), kun je ook zonder wedstrijdlicentie meedoen. Dit doe je door je als ‘recreant’ in te schrijven.

Nog nooit langs over het strand gebuffeld? Lees onze 5x strandracetips.

 

Ard Krikke
Door Ard Krikke

Verslingerd aan mountainbiken en wielrennen. Is gek op singletracks, maar vindt het ook heerlijk om over kaarsrechte polderwegen te racen. Staat daarnaast regelmatig op zijn windsurfplank en hoopt iedere winter – tegen beter weten in – op de Elfstedentocht.

Dit vind je misschien ook interessant