• Toertochten
  • Gewijzigd op 21 augustus 2021

Doe mee aan de Airborne Klimtoertocht

In 1944 werd de Slag om Arnhem geleverd. Om te vieren dat we sindsdien in vrijheid leven organiseert WV Reto ieder jaar de Airborne Klimtoertocht. Schrijf je in en bestorm op 12 september alle heuvels in de wijde omgeving van Arnhem.
Doe mee aan de Airborne Klimtoertocht

Wieler Vereniging Reto Arnhem heeft ook dit jaar weer zijn stinkende beste gedaan om een mooie toertocht uit te stippelen. Je hebt de keuze uit 3 afstanden: 60 km, 100 km, 160 km. Iedere route voert langs een aantal monumenten die de herinnering aan de Slag om Arnhem, onderdeel van de Operatie Market Garden, levend houden. 

Ten strijde trekken

Hoewel we al 76 jaar in vrijheid leven, zul je op zondag 12 september toch echt ten strijde moeten trekken. Dit keer bestaan de 'vijand' uit een fiks aantal heuvels (Veluwezoom, Rijk van Nijmegen) die zich niet zonder slag of stoot gewonnen geven. Zo overwin je tijdens de langste lus maar liefst 1200 hoogtemeters. 

Geen zin om het gevecht met de zwaartekracht aan te gaan? Kies dan gewoon voor een kortere afstand en geniet in alle rust van bos, heide, rivieren en uiterwaarden.

Schrijf je in

De tocht start op de Daam Fockemalaan 1 in Arnhem. Je hebt de keuze uit verschillende starttijden:

  • 60 km: 09:15 - 10:30 uur.
  • 100 km: 08:45 - 09:45 uur.
  • 160 km: 08:00 - 09:00 uur.

Door deze verschillende 'aanvalsgolven' verspreidt het deelnemersveld zich geleidelijk over het parcours waardoor jij met volle teugen van het fietsen én de omgeving kunt genieten. 

Er zijn geen verzorginsposten onderweg. Bij vertrek krijg je een zakje mee met versnaperingen. Onderweg kun je op eigen gelegenheid stoppen.

Schrijf je nu in en je bent op zondag 12 september verzekerd van een uitdagende tocht door een machtig mooi landschap.

fotocredit: Bram de Vrind

 

Ard Krikke
Door Ard Krikke

Verslingerd aan mountainbiken en wielrennen. Is gek op singletracks, maar vindt het ook heerlijk om over kaarsrechte polderwegen te racen. Staat daarnaast regelmatig op zijn windsurfplank en hoopt iedere winter – tegen beter weten in – op de Elfstedentocht.

Dit vind je misschien ook interessant