• Toertochten
  • Gewijzigd op 5 mei 2019

Cycle Tour Amsterdam

Op Pinksterzondag 9 juni zal onze hoofdstad en haar omgeving het decor vormen van de 9e editie van Cycle Tour Amsterdam. Met start en finish naast de Johan Cruijff Arena belooft het weer een bijzonder event te worden.
Cycle Tour Amsterdam

De Cycle Tour Amsterdam begon in 2010 als side event van de Giro d'Italia, die dat jaar vanuit Amsterdam van start ging. Dit jaar staat alweer de negende editie op het programma. Organisator Le Champion heeft vier routes uitgezet langs pittoreske dorpjes, molens en natuurgebieden die je Groot-Amsterdam laten ontdekken. De start en finish naast de Johan Cruijff Arena maakt de Cycle Tour Amsterdam extra speciaal.

Tussensprint en klimtijdrit

De Cycle Tour Amsterdam biedt voor iedere fietser een mooie route met afstanden van 50, 80, 110 en 145 km. Daarnaast word je tijdens de 110 en 145 km afstanden verrast met een tussensprint bij wielervereniging DTS en bij de 145 km met een klimtijdrit bij Spaarnwoude. Alle routes zijn geheel uitgepijld en de vele vrijwilligers zorgen onderweg voor de benodigde energie, zodat jij kunt genieten van een onbezorgde rit.

Spieren voor Spieren

Het officiële goede doel van de Cycle Tour Amsterdam is Stichting Spieren voor Spieren. De opbrengsten die de Cycle Tour Amsterdam ophaalt met deelnemers en sponsoren worden besteed aan; wetenschappelijk onderzoek en aan diagnostiek, behandeling en zorg in o.a. het Spieren voor Spieren Kindercentrum van het UMC Utrecht. Deelnemers die zich willen inzetten voor de stichting Spieren voor Spieren kunnen bij inschrijving een vrijwillige bijdrage doen of een actiepagina aanmaken.

Schrijf je je in vóór 28 mei a.s. dan profiteer je van een speciaal tarief. Daginschrijving is ook mogelijk. Check onze kalender voor meer info.

Op zoek naar een tocht in het Pinksterweekend?

In een lang weekend kun je ook vaker fietsen. Check de Fietssport kalender voor alle andere tochten die in het Pinksterweekend georganiseerd worden.

Meer info
Wilma Vorselman
Door Wilma Vorselman

Mooi-weer-racefietser en slecht-weer-loper. Gek op de bergen, pasta en cappuccino.

Dit vind je misschien ook interessant