• Toertochten
  • Gewijzigd op 6 februari 2024

Bemachtig nu je startplek voor de Ronde van de Westfriese Omringdijk

Als Fietssport lid heb je een streepje voor. We hebben geregeld dat jij je nu al kunt inschrijven voor Ronde van de Westfriese Omringdijk. Dat is een week eerder dan normaal. Schrijf je nu in en zoef op 14 juli over de langste dijk van Nederland.
Bemachtig nu je startplek voor de Ronde van de Westfriese Omringdijk
Bemachtig nu je startplek voor de Ronde van de Westfriese Omringdijk
De Westfriese Omringdijk is de langste en oudste dijk van Nederland. Zoeven over deze 126 km lange waterkering is een feest voor fietsers die van oer-Hollandse landschappen houden. Denk aan water, wolken en windmolens, maar ook aan stolpboerderijen, schilderachtige stadjes en schitterende vergezichten. Wil je je onderdompelen in dit overweldigende landschap in de kop van Noord-Holland? Doe dan op zondag 14 juli mee aan de 13e editie van de Ronde van de Westfriese Omringdijk. Deze door Le Champion georganiseerde toertocht mag je niet missen!

Stel als Fietssport PLUS-lid jouw startplekkie veilig. Hoe? Door gebruik te maken van de exclusieve voorinschrijving die we voor je geregeld hebben. Jij kunt je al vanaf nu (van 6 tot 12 februari) inschrijven. Dat is ruim een week voordat de reguliere ticketverkoop open gaat. Alsof dit nog niet genoeg is, ontvang je tijdens de speciale voorinschrijfperiode ook 3 euro korting op het inschrijfgeld. Wacht niet te lang: de tickets zijn gewild.

Ik schrijf me nu in


Een dijk van een tocht

De Ronde van de Westfriese Omringdijk is geschikt voor iedere racefietser. Van beginner tot fanaat en van keuvelaar tot doortrapper. Iedereen geniet op zijn of haar manier van de tocht. Ook dit jaar heb je weer de keuze uit drie afstanden: 50, 80 of 135 km. De langste lus volgt de hele 'Grote Daikboekel', de kortere routes lopen deels over de dijk en deels door de polder. Waar je ook voor gaat, je kijkt sowieso je ogen uit.
 
Weten wat je te wachten staat? Lees het verhaal dat Fietssport redacteur Ard Krikke schreef over de Omringdijk.

Behalve het schilderachtige landschap krijg je onderweg ook eten en drinken voorgeschoteld. Lokale lekkernijen als krentenmik, klaaitje en amandelkrul laten je het water in de mond lopen. Bij iedere pauzeplek zijn ook een EHBO-post en een fietsenmaker aanwezig. 

Ook goed om te weten is dat je kunt starten op vijf plekken: AlkmaarHoornEnkhuizenSchagen en Medemblik. Bij de inschrijving is inbegrepen:

•    Gepersonaliseerd stuurbordje
•    Stempelkaart
•    Medaille
•    Eten & drinken onderweg én bij de finish
•    Reparatieservice
•    Begeleiding door verkeersregelaars
•    Uitgepijlde routes
 

Profiteer van de voorinschrijving

Sta je al te trappelen om mee te doen aan de mooiste dijkentocht van ons kikkerlandje? Schrijf je dan nu in en beleef een fantastische fietsdag in West-Friesland. Let op: je kunt tot maandag 12 februari gebruik maken de voorinschrijving (en de korting). 

De voordelen op een rijtje:
 
  • gegarandeerde startplek
  • 3 euro korting
  • verzekerd van voorpret
Ik doe mee

 
 
Ard Krikke
Door Ard Krikke

Verslingerd aan mountainbiken en wielrennen. Is gek op singletracks, maar vindt het ook heerlijk om over kaarsrechte polderwegen te racen. Staat daarnaast regelmatig op zijn windsurfplank en hoopt iedere winter – tegen beter weten in – op de Elfstedentocht.

Dit vind je misschien ook interessant