• Toertochten
  • Gewijzigd op 30 juli 2019

Belgische klimklassieker

Om het voor iedere fietser mogelijk te maken een echte klimklassieker in de Belgische Ardennen te rijden, is de LBL Ardennen Classic uitgebreid met een nieuwe route van 78 km.
Belgische klimklassieker

In ons land is een dijk, een duin of een fietstunnel meestal de grootste beklimming die we maken. De heuvels van de Ardennen zijn zodoende voor ons een prachtige uitdaging. De organisatie van de LBL Ardennen Classic, Le Champion, wil iedere wielerliefhebber die unieke klimervaring bieden en heeft, naast de routes van 125, 170 en 233 km, een nieuwe route van 78 km ontworpen.

Hoogtemeters sprokkelen

Kies je voor de route van 78 km dan kom je na de start in Luik vier Belgische heuvels door de Ardense bossen tegen. Maar eigenlijk is de route nooit echt vlak. Op de finish heb je ruim 1400 hoogtemeters bedwongen. Ook op de andere routes staan een flink aantal beklimmingen op het programma. Je kunt zelfs kiezen voor een afstand met 3148 hoogtemeters. In totaal zijn er zes uitdagende heuvels opgenomen in het parcours, waarvan de Roche au Faucons wellicht de bekendste is. Op deze klim maakte Annemiek van Vleuten duidelijk dat zij dit jaar Luik-Bastenaken-Luik ging winnen en ook Jakob Fuglsang stelde op deze heuvel zijn zege vast. Bekijk alle beklimmingen in detail op LBL Ardennen Classic.

Genieten van de Ardennen

Ondanks alle hoogtemeters is fietsen in de LBL Ardennen Classic bovenal ook een toertocht om van te genieten. Het uitzicht vanaf de toppen van de heuvels is fenomenaal. Langs de routes zijn verschillende verzorgingsposten ingericht door de organisatie. Je wordt volledig verzorgd met energierijke ravitaillering, zodat je weer met nieuwe energie verder fietst. Bij de finish in Luik kan je nog lang nagenieten van je prestatie met alle andere deelnemers. Schrijf je in via de Fietssport kalender.

Op zoek naar een andere uitdaging?

Op vakantie in eigen land of in je eigen tuin? Zoek dan op onze kalender een toertocht in de buurt uit. Of fiets één van de honderden trainingsroutes van één van onze clubs.

Zoek een route
Wilma Vorselman
Door Wilma Vorselman

Mooi-weer-racefietser en slecht-weer-loper. Gek op de bergen, pasta en cappuccino.

Dit vind je misschien ook interessant