• Toertochten
  • Gewijzigd op 23 juli 2019

Bauke Mollema tocht

Wil jij het trainingsgebied van Bauke Mollema ontdekken? De prof van Trek-Segafredo heeft vier splinternieuwe routes voor je uitgestippeld voor zijn Bauke Mollema tocht op zondag 25 augustus.
Bauke Mollema tocht

Bauke Mollema heeft voor jou nieuwe routes uitgezet voor zijn Bauke Mollema Tocht op zondag 25 augustus. Je kunt het trainingsgebied van de prof van Trek-Segafredo ontdekken in 65, 85, 125 en 200 kilometer. De start en finish op de gezellige Vismarkt is een heus wielerwalhalla. Wil je weten waar Mollema zich voorbereid op de Tour de France? Sluit dan aan bij dé toertocht van Groningen.

Vier nieuwe routes

Tussen de Giro d’Italia en de Tour de France is Bauke Mollema druk bezig geweest om de mooiste routes door de provincie Groningen uit te stippelen. Resultaat? Vier geheel nieuwe routes over 65, 85, 125 en 200 km. Je start op één van de gezelligste pleinen in Groningen: de Vismarkt.

In bekende dorpen als Slochteren, Onderdendam en Warffum kom je karakteristieke dorpjes met historische bouwwerken tegen. Daarnaast fiets je langs monumentale panden met authentieke uitstralingen. Het landschap wordt niet vergeten met onder meer een stukje langs het Schildmeer. De langste route gaat zelfs langs het uiterste noorden van Groningen naar de Noordpolderzijl en de Waddenzee.

Sprint jij de snelste tijd?

Je kunt het trainingsgebied in je eigen tempo ontdekken. Ben je benieuwd of je kan tippen aan de tijden van Bauke Mollema? Dan kom je uit het zadel voor twee tussensprints. Onderweg wordt op twee momenten je tijd geklokt voor een sprint van 200 meter en 1,7 kilometer. Voor ieder type sprinter wat wils. 

Inschrijven

Voor de 7e editie van de Bauke Mollema tocht, georganiseerd door Le Champion, kun je je zowel vantevoren inschrijven als op de dag van de tocht. Zie voor meer info de kalender.

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant