• Toertochten
  • Gewijzigd op 28 februari 2020

3 dagen fietsen met The Dutch 750

Fiets 750 km in 3 dagen tijdens The Dutch 750 en zamel geld in voor het goede doel. Ontdek het prachtige Gelderse landschap samen in een peloton onder professionele begeleiding. Sjoerd van Ramshorst, Steven Rooks en Rob Harmeling doen mee. Jij ook?
3 dagen fietsen met The Dutch 750

Make-A-Wish Nederland, Support Casper en Libéma profcycling lanceren The Dutch 750: een nieuw wielerevent door het prachtige Gelderse landschap. Op 26, 27 en 28 juni fietsen wielrenteams door Gelderland om geld in te zamelen voor Make-A-Wish Nederland en Support Casper. Daarnaast is het ook mogelijk om een deel van het eigen sponsorbedrag te doneren aan een goed doel naar keuze. Voor een minimale donatie van 500 euro fietsen deelnemers een, twee of drie dagen mee. 

750 kilometer, samen voor een ander

‘Samen voor een ander’ is het motto waar het bij The Dutch 750 om draait. Met honderden sportievelingen worden drie dagen lang elke dag twee etappes van 125 km gefietst door de Gelderse streken. Studio Sport presentator Sjoerd van Ramshorst, ambassadeur van Make-A-Wish Nederland, heeft zich als eerste sportieveling verbonden aan The Dutch 750. “Als groot sportliefhebber juich ik dit nieuwe charity wielerevent natuurlijk toe. Hopelijk springen mensen in juni massaal op de fiets om met elkaar een fantastisch bedrag bijeen te brengen voor deze mooie goede doelen.” The Dutch 750 kan ook rekenen op de steun van voormalig profwielrenners Steven Rooks en Rob Harmeling. 

De routes

De toertocht start en finished iedere dag bij Droompark De Zanding in Otterlo. De eerste dag gaat de toer dwars over de Veluwe naar Veenendaal. De tweede dag gaat de route door Nationaal Park de Hoge Veluwe richting de schilderachtige plaatsjes Hoenderloo, Loenen en Eerbeek. De laatste dag gaat de toertocht via het Veluwemeer naar Apeldoorn, door Nunspeet en Deventer. Je fietst in een peloton onder professionele begeleiding, waarbij je kunt kiezen uit 3 verschillende snelheden. Het is mogelijk om kleine teams samen te laten voegen. Per etappe fietst minimaal 1 teamlid mee.

Na inspanning komt ontspanning

Tijdens het sportieve weekend is er de mogelijkheid om in een van de vele vakantieparken van Droomparken op De Veluwe te overnachten. The Dutch 750 wordt op zaterdag 28 juni afgesloten met een slotfeest onder leiding van radio dj Lars Boele. 

De inschrijving is gestart

Deelnemers kunnen zich via The Dutch 750 individueel of als team (max. 10 personen) inschrijven voor de eerste editie. Er is de keuze om één, twee of drie dagen mee te fietsen.   
 

Snel en met korting starten bij 2.500+ NTFU toertochten

Op Fietssport vind je de complete kalender van de NTFU met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken!

Voordelen Fietssport PLUS
Jeroen Scholman
Door Jeroen Scholman

Brede interesse in sport, maar van wielrennen gaat mijn hart sneller kloppen. Ik zorg op fietssport.nl voor de leukste artikelen en ridelists en op social media voor het uitlichten van de meest fantastische toertochten.

Dit vind je misschien ook interessant