• Toertochten
  • Gewijzigd op 27 juni 2017

23 procent stijging op VAM-berg

Na een succesvolle 1e editie van de Green Mountain Tour vorige zomer, heeft TC De Peddelaars uit Hoogeveen de datum voor dit jaar op zaterdag 9 september geprikt. Ook dit jaar wordt het event georganiseerd in samenwerking met Shell Green Planet.
23 procent stijging op VAM-berg

In 2016 deden maar liefst 1500 ATB en wielerfanaten mee. Doelstellig is om dit jaar maar liefst 2500 amateurs en professionals op de mountainbike of racefiets te krijgen.

De Green Mountain Tour biedt maar liefst 7 routes tussen de 40 en 160km, en is hiermee ook geschikt voor de minder getrainde fietsliefhebber. Ook starters kunnen meedoen met de tour die de mooiste plekjes van Zuidwest Drenthe aandoet. Uniek is bovendien de beklimming van de VAM-berg, die normaliter en voorlopig ook nog niet toegankelijk is voor ‘publiek’. “Met een stijgingspercentage van 23% én bovendien een persoonlijke tijdregistratie wordt deze berg de uitdaging voor elke renner”, aldus Bertus Broekroelofs van TC De Peddelaars. “Maar het gaat niet alleen om de snelste tijd, ons doel is een gezellige sportieve dag te organiseren, waar ‘genieten’ centraal staat. Bij de finish verwennen we de rijders o.a. met koudwaterbaden, massages en een heerlijke BBQ. Zo wordt de Green Mountain Tour een compleet 3 sterren fietsevenement.

Samen met ambassadeur van de tour, oud-wielerprof Henk Lubberding, hoopt de organisatie jou begin september te ontmoeten.

Pangkey fotografie

Voorinschrijven kan via Fietssport:

Onder de deelnemers die zich vooraf inschrijven wordt een Ridley racefiets t.w.v. € 1199 verloot. 

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant