• Toertochten
  • Gewijzigd op 8 maart 2017

11x Ladies Rides

11x Ladies Rides
11x Ladies Rides
De fietssport wint de laatste jaren veel terrein onder vrouwen. Veel van hen fietsen liever niet met een groep mannen mee. Gelukkig is er steeds meer te kiezen voor deze dames. Wij maakten een selectie van de mooiste 'ladies rides' uit de kalender.

Jaap Coermantocht Vrouwenpeloton

Soest (Utrecht)

11x Ladies Rides
11x Ladies Rides
Pelotonstocht
zo 19.03.2017
80 km

Op zondag 19 maart Organiseert RTV-Tempo de jaarlijkse Vrouwenpelotons tocht. Een toertocht van 80 kilometer, die in een groep van alleen vrouwen wordt gereden. Het peloton staat onder leiding van ervaren kopvrouwen die de wegkapitein opleiding van de NTFU hebben gevolgd en Start2Bike trainingen geven. De tocht gaat over een afstand van 80 km en wordt in drie verschillende snelheidsgroepen gereden (rood = 27 km/h, wit = 25 km/h en groen = 23 km/h). De groepen starten vanaf 10.00 uur. De Jaap Coermantocht heeft ook afstanden waaraan mannen kunnen deelnemen.

Bekijk deze tocht

Toch effe weg Ladiesride

Heesch (Noord Brabant)

11x Ladies Rides
11x Ladies Rides
Toertocht
zo 09.04.2017
75 km

TWC de Voorsprong organiseert in april de Toch(t) effe weg. Ook in 2016 heeft de organisatie weer een 'Ladiesride' aan het programma toegevoegd. Vanuit het Brabantse Heesch vertrek je voor een tocht van 75 km door de Brabantse Meierij. Gezellig met een grote groep dames samen fietsen? Geen probleem. Sluit om 9.00 uur aan bij een van de damesgroepen van de club. De Toch(t) ff weg heeft ook afstanden waaraan mannen kunnen deelnemen.

Bekijk deze tocht

Women on Wheels Wielerevent

Groningen (Groningen)

11x Ladies Rides
11x Ladies Rides
Toertocht
zo 23.04.2017
25 - 50 km

Op zondag 23 april 2017 organiseren vier wielerverenigingen uit het Noorden het wielerevenement ‘Women on Wheels’. Het event vindt plaats op de Wielerbaan van Corpus den Hoorn in Groningen. Daar worden diverse clinics en workshops aangeboden op het gebied van materiaal, voeding, kleding en fietstechniek. Daarnaast zal er een bruisende markt zijn gericht op alles wat met wielrennen te maken heeft en waar je een hapje en een drankje kunt nuttigen samen met je hele familie. Verder organiseert Women on Wheels een wedstrijd (voor de gevorderde rensters) en zal er een toertocht georganiseerd worden met start & finish bij de wielerbaan. Voor de toertocht wordt met alle niveaus rekening gehouden (25 en 50 kilometer). Women on Wheels is uitsluitend bedoeld voor vrouwen.

Bekijk deze tocht

Oranje Ladies Ride

Horst L (Limburg)

11x Ladies Rides
11x Ladies Rides
Pelotonstocht
do 27.04.2017
70 - 95 km

De Oranjetocht is inmiddels een echte traditie aan het worden in Noord-Limburg. Terwijl half Nederland uitgedost in het oranje Koningsdag viert, kun je in Horst lekker een rondje fietsen. Ter gelegenheid van de 25e editie is er in 2017 een extraatje aan het programma toegevoegd: een speciale Ladies Ride. Je start in groepsverband en krijgt onderweg handige tips & tricks over o.a. training, voeding en materiaal. Kies zelf welke afstand je wilt fietsen, 70 of 95 km. De Oranjetocht heeft ook afstanden waaraan mannen kunnen deelnemen.

Bekijk deze tocht

Veluwse Ladies Ride

Nunspeet (Gelderland)

11x Ladies Rides
11x Ladies Rides
Toertocht
za 13.05.2017
65 - 95 - 115 km
0 - 430 - 431 hm

Nog een tocht op 13 mei. TC de Volharding uit Nunspeet organiseert deze zaterdag de Veluwse Ladies Ride. In groepjes van maximaal 14 dames wordt vanaf 9.00 uur vertrokken voor een tocht van 65, 95 of 115 km. Uiteraard worden de groepen in verschillende snelheden opgedeeld zodat er altijd een groep is die bij je past. Over de verzorging hoef je je geen enkele zorgen te maken. Onderweg wacht een heerlijk appelgebakje met slagroom en na afloop kun je je (tegen een kleien meerprijs) volstoppen met Italiaanse lekkernijen. Zelfs aan de papa’s en kinderen is gedacht. Op de startlocatie is genoeg te doen zodat zij zich niet vervelen terwijl jij je in het zweet werkt. De Veluwse Ladies Ride is uitsluitend bedoeld voor vrouwen.

Bekijk deze tocht

Deerns op de Fietse damestoertocht

Keijenborg (Gelderland)

11x Ladies Rides
11x Ladies Rides
Toertocht
ma 05.06.2017
80 - 100 - 125 km

Op 5 juni, 2e Pinksterdag, kan iedereen vanaf 8.00 uur van start gaan voor de routes van 80, 100 en 125 km. Ben je echter al het geneuzel en gehaast van de mannen meer dan zat, dan kun je van 9.30 tot 10.30 uur met je fietsvriendinnen in eigen tempo de Achterhoekse lanen en paden op. De Deerns op de fietse tocht is dit jaar samengevoegd met de Omloop van de Graafschap waardoor ook mannen kunnen deelnemen aan het evenement.

Bekijk deze tocht

Vrouwen-Fiets-TOCH(t)!

Hengelo (Overijssel)

11x Ladies Rides
11x Ladies Rides
Toertocht
zo 11.06.2017
75 km

Op 11 juni organiseert RTC Hengelo voor de vierde keer de Vrouwen Fiets Toch(t). Er zijn twee mooie routes uitgezet door het glooiende landschap van Twente: één van 55 km en één van 115 km. De Vrouwen Fiets Tocht(t) is uitsluitend bedoeld voor vrouwen.

Bekijk deze tocht

Lange-Haren

Haren (Groningen)

11x Ladies Rides
11x Ladies Rides
Toertocht
zo 02.07.2017
100 km

Lange Haren is onderdeel van de wielerklassieker Haren-Haren. Op zondag 2 juli is er een speciale tocht voor vrouwen uitgezet van ongeveer 100 km. De route voert door de prachtige veengebieden en polders van Drenthe. Daarnaast staat je halverwege de tocht nog wat klimwerk te wachten wanneer je de Hondsrug bereikt. Daarna is rustig uitfietsen richting het startpunt. De Lange Haren tocht heeft ook afstanden waaraan mannen kunnen deelnemen.

Bekijk deze tocht

Ladies Only

Eerbeek (Gelderland)

11x Ladies Rides
11x Ladies Rides
Mountainbiken
zo 29.10.2017
30 - 50 km
280 - 480 hm

De enige ‘Ladies Only’ mountainbiketocht in dit lijstje. De Ladies Only tocht is zowel geschikt voor fietsers met weinig ervaring op de mountainbike als voor dames die van meer uitdaging houden. Deze MTB toertocht gaat langs verschillende mooie gebieden in en rondom de Loenermark in het Nationale Park Veluwezoom. Je kunt kiezen uit twee verschillende afstanden: 30 en 50 km. Breng wat geld mee, zodat je naderhand kunt genieten van koffie met zelfgemaakte taart of heerlijk huisgemaakte soep. Deze Ladies Only tocht is uitsluitend bedoeld voor vrouwen.

Bekijk deze tocht
Korting op de mooiste tochten

Wist je dat je met je Fietssport PLUS account tot € 3,- korting krijgt op het inschrijfgeld? Daarnaast kun je snel en makkelijk van start met de online Scan+Go pas op je smartphone.

Upgrade naar PLUS
Linda Beliën
Door Linda Beliën

Actief fietser op zowel de racefiets als de trekkingfiets. Fietsvakanties door Europa met bagage en tent. Missie meer vrouwen op de fiets.

Dit vind je misschien ook interessant