Toertochten Gewijzigd op 6 januari 2020

10x Toertochten die je in 2020 niet mag missen

10x Toertochten die je in 2020 niet mag missen Op onze toertochtenkalender vind je ruim 2.500 tochten. Keuze genoeg om te wielrennen. Om je te helpen bij het kiezen van jouw uitdaging in 2020, zetten wij 10 van onze favoriete fietstochten op een rij. Waar fiets jij in 2020?

1

Winterfiets Elfstedentocht

Leeuwarden (Friesland)

Winterfiets Elfstedentocht
Winterfiets Elfstedentocht Bekijk deze tocht

Na de start vanuit de legendarische Elfstedenhal volg je het traditionele 200 km lange schaatsparcours. Daarbij kom je over het beroemde, maar lastige bruggetje bij Bartlehiem. Fiets je de Winter Elfstedentocht uit? Dan wacht er in Leeuwarden een 11-Stedenkruisje op je. Is deze uitdaging je iets te heftig zo vroeg in het fietsseizoen? Kies dan voor de 7-Stedenvariant van 90 km.

Bekijk deze tocht
 
2

Omloop van Zandvoort 2020

Zandvoort (Noord-Holland)

Omloop van Zandvoort 2020
Omloop van Zandvoort 2020 Bekijk deze tocht

Op de racefiets ervaren wat Max Verstappen de maand erna in zijn Formule-1 bolide ervaart? Fiets dan de openingsklassieker van Le Champion met de start vanaf het Circuit Zandvoort! Snijd jij de bochten net zo goed aan als Max?

Bekijk deze tocht
 
3

Mathieu Hermans Klepper Tocht - Vuelta Editie 2020

Dongen (Noord-Brabant)

Mathieu Hermans Klepper Tocht - Vuelta Editie 2020
Mathieu Hermans Klepper Tocht - Vuelta Editie 2020 Bekijk deze tocht

Fietsen door het trainingsgebied van Mathieu Hermans waar hij 30 jaar geleden de basis legde voor zijn overwinningen in de Vuelta. Dit jaar staat zijn toertocht in het teken van de Ronde van Spanje. Een deel van de route gaat namelijk over het officiële parcours voor de profs. Je dwaalt door het unieke gebied van De Langstraat, langs de oevers van de Maas naar het historische Heusden en de Loonse en Drunense Duinen.

Bekijk deze tocht
 
4

Hel van Twente 2021

Almelo (Overijssel)

Hel van Twente 2021
Hel van Twente 2021 Bekijk deze tocht

De 'Hel' kent een afwisselend parcours door de mooiste delen van Twente en Grafschaft Bentheim in Duitsland. Het glooiende heuvellandschap, de vlakke weilanden en de beboste natuurgebieden worden afgewisseld met de groene, open akkers. Kom genieten van deze bijzonder mooie, midweekse toertocht.

Bekijk deze tocht
 
5

Tecklenburg Rundfahrt 2022

Ibbenbüren (Buitenland)

Tecklenburg Rundfahrt 2022
Tecklenburg Rundfahrt 2022 Bekijk deze tocht

Fietsen door het Teutoburgerwald. Deze toertocht is volgens veel deelnemers onze mooiste toertocht! Je krijgt een afwisselende en uitdagende route voorgeschoteld met beklimmingen en afdalingen die zelfs de regionaal bekende deelnemers soms voor verrassingen stellen.

Bekijk deze tocht
 
6

Hago Limburgs Mooiste Racefiets 2020

Heerlen (Limburg)

Hago Limburgs Mooiste Racefiets 2020
Hago Limburgs Mooiste Racefiets 2020 Bekijk deze tocht

Nog meer hoogtemeters! Met Limburgs Mooiste in de benen weet je later de mooiste klimmetjes in Limburg te vinden. Je fietst namelijk niet alleen over de standaard heuvels. Heb je weleens gehoord van de Orenberg, Trintelerberg of de Lemier? Dit zijn geweldige en verkeersluwe beklimmingen die niet onderdoen voor de Keutenberg of Eyserbosweg.

Bekijk deze tocht
 
7

13 Heuvelentocht 2020

Ravenstein (Noord-Brabant)

13 Heuvelentocht 2020
13 Heuvelentocht 2020 Bekijk deze tocht

Je start in Noord-Brabant, maar de climax ligt in het heuvellandschap in de buurt van Groesbeek en Berg en Dal. De 13 heuvelentocht gaat over rustige weggetjes en door de mooiste gebieden van het Brabantse, Gelderse, Limburgse én Duitse landschap. Bij de langste tocht krijg je 950 hoogtemeters voor de kiezen.

Bekijk deze tocht
 
8

Rabo Veluwes Mooiste 2020

Heerde (Gelderland)

Rabo Veluwes Mooiste 2020
Rabo Veluwes Mooiste 2020 Bekijk deze tocht

Fietsen over de Noord-Veluwe; dat is klimmen geblazen én genieten van de bloeiende, paarse heide. Het eerste deel van de route fiets je door de IJsselvallei en vervolgens over de IJsseldijk richting de Veluwezoom. Hier wordt het (nog) zwaarder. Bloei jij ook op tijdens deze toertocht?

Bekijk deze tocht
 
9

Airborne klimtoertocht

Arnhem (Gelderland)

Airborne klimtoertocht
Airborne klimtoertocht Bekijk deze tocht

Dit jaar staat in het teken van 75 jaar vrijheid. Een tocht die je dit fietsseizoen móet rijden, is de Airborne Klimtoertocht. De route gaat door het waar de Slag om Arnhem heeft plaatsgevonden. Een historische getinte fietstocht dus. Gelukkig wordt er in Nederland niet meer gevochten. De enige strijd is die met jezelf. De langste route telt maar liefst 1.500 hoogtemeters!

Bekijk deze tocht
 
10

GO-Classic 2020

Middelharnis (Zuid-Holland)

GO-Classic 2020
GO-Classic 2020 Bekijk deze tocht

De GO-Classic is een toertocht over Goeree-Overflakkee. Vandaar de naam GO. Maar GO staat ook voor actie, snelheid, dynamiek en doorzetten. Je rijdt deels buitendijks, dus er wacht je een prachtige route. Als je de Haringvlietsluizen passeert, kijk dan even opzij en geniet van een fantastisch uitzicht op de Noordzee en het Haringvliet.

Bekijk deze tocht
 

Snel en met korting starten bij 2.500+ NTFU toertochten

Op Fietssport vind je de complete kalender van de NTFU met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken!

Fietssport PLUS
Jeroen Scholman

Door Jeroen Scholman

Brede interesse in sport, maar van wielrennen gaat mijn hart sneller kloppen. Ik zorg op fietssport.nl voor de leukste artikelen en ridelists en op social media voor het uitlichten van de meest fantastische toertochten.

Dit vind je misschien ook interessant

 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen