Toertochten Gewijzigd op 6 februari 2022

10x Graveltochten die je in 2022 niet mag missen

10x Graveltochten die je in 2022 niet mag missen Graveltochten zijn niet meer weg te denken op onze kalender. Logisch, want wat is er mooier dan over onverharde paden door de natuur fietsen? We hebben 10x tochten uitgezocht die gegarandeerd een grijns op je gezicht toveren. Alvast veel plezier.

1

Fibberwaarie gravelride 2022

Schaijk (Noord-Brabant)

Fibberwaarie gravelride 2022
Fibberwaarie gravelride 2022 Bekijk deze tocht

Van zandverstuivingen tot donkere bossen en van brede boomlanen tot uitgestrekte heidevelden: de Fibberwaarie Gravelride blinkt uit in natuurschoon. Via grotendeels (80%) onverharde paden ga je op jacht naar groene pareltjes als de Maashorst, de Molenheide en het Raamdal. Een schatkaart heb je voor deze sportieve strooptocht niet nodig: de 75 km lange GPS-route van TWC Ons Verzet uit Schaijk wijst je feilloos de weg. Happy hunting.

Bekijk deze tocht
 
2

Strade Brabantia (GPS) 2022

Veldhoven (Noord-Brabant)

Strade Brabantia (GPS) 2022
Strade Brabantia (GPS) 2022 Bekijk deze tocht

De Brabantse variant van de Strade Bianche heeft alles in huis wat gravelen zo leuk maakt. Het begint al goed met een lekker 'bakske' koffie bij de start. Daarna is het volop genieten van snelle stroken over de Buikheide, rustige boerenweggetjes en zandstukken in De Mortelen, en compacte gravel dwars door De Kampina. Een lekker stuk appeltaart onderweg zorgt voor de broodnodige energie. Fiets de tocht op eigen houtje (GPS) of sluit je aan bij een groepje met voorrijders.

Bekijk deze tocht
 
3

Vael Ouwe Gravel 2022

Dieren (Gelderland)

Vael Ouwe Gravel 2022
Vael Ouwe Gravel 2022 Bekijk deze tocht

Gravelbiken met de hoofdletter G. Dat is de Vael Ouwe tocht van RTC De Veluwerijders. Zoals de clubnaam al doet vermoeden nemen de fietsfanaten uit Dieren je tijdens deze GPS-tocht mee naar hun achtertuin, de Veluwe. Het is alsof je hier in het buitenland fietst. Rollende heuvels. Grijswitte kiezelwegen. Onwerkelijke vergezichten. Uiteraard worden bekende hoogtepunten als de Loenermark, het Deelerwoud en de Posbank niet overgeslagen. Dat betekent 85 km lang genieten.

Bekijk deze tocht
 
4

Strade Bianche Flevoland 2022

Lelystad (Flevoland)

Strade Bianche Flevoland 2022
Strade Bianche Flevoland 2022 Bekijk deze tocht

Kiezels knarsen in de Flevopolder? Jazeker. Doe deze zomer mee aan de Strade Flevoland en je merkt vanzelf dat Neerlands nieuwste provincie meer in huis heeft dan saaie asfaltstroken. Zo ligt onder meer in het Zuigerplasbos, het Overijssselse Hout en het Larserbos een wirwar van onverharde wegen. Via grotendeels ongebaande paden sluipt de route door deze prille polderwildernissen. Schrik niet als je onderweg wordt gadegeslagen door 'woestelingen' als de wisent of het wilde zwijn.

Bekijk deze tocht
 
5

AXA-Valleirenners Gravel -Toertocht 2022

Veenendaal (Utrecht)

AXA-Valleirenners Gravel -Toertocht  2022
AXA-Valleirenners Gravel -Toertocht  2022 Bekijk deze tocht

De AXA Valleirenners weten als geen andere hoe ze een toffe tocht uit de grond moeten stampen. Vanuit Veenendaal hebben ze een gaaf rondje over verschillende ondergronden uitgestippeld. Ook afwisselend zijn de (natuur)gebieden waar je doorheen fietst: de Gelderse Vallei, Den Treek-Henschoten en Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Weilanden, bossen, stadjes, heuvels en heidevelden wisselen hier constant stuivertje met elkaar. Blokkeer 9 juli alvast in je agenda.

Bekijk deze tocht
 
6

BIKE-BEER-BBQ road- & gravelride

Groenlo (Gelderland)

BIKE-BEER-BBQ road- & gravelride
BIKE-BEER-BBQ road- & gravelride Bekijk deze tocht

Biken, biertje drinken en barbecueën: wat wil een mens nog meer? Oh ja, stoffige routes om met je gravelbike overheen te sjezen. Aan Wielertoerclub RTCG zal het in ieder geval niet liggen; de routemeesters van de club hebben alles uit de kast gehaald om jou via onverharde paden ‘hun’ Achterhoek te laten zien. Bij terugkomst van 40 km of 70 km is de tap van proeflokaal Brouwersnös open, ligt het vlees op de BBQ en zorgt huisband Kartoffelsalade voor een relaxt sfeertje.

Bekijk deze tocht
 
7

GRVLrood toer 2022

Echten (Drenthe)

GRVLrood toer 2022
GRVLrood toer 2022 Bekijk deze tocht

Lang in het rood rijden is niet fijn. Behalve als je aan de GRVLrood Toer meedoet. Deze door de WSV de Peddelaars georganiseerde toertocht is een feest voor iedereen die het leuk vindt om zijn gravelbike flink de sporen te geven. Vanuit het prachtige Echtenerzand trap je over stille wegen, mooie bospaden en schitterende gravelstroken richting Nationaal Park Dwingelderveld. De langste afstand tikt ook nog Nationaal Park Drents- Friese Wold en het Holtingerzand aan.

Bekijk deze tocht
 
8

Strade Bianche Nijverdal 2022

Nijverdal (Overijssel)

Strade Bianche Nijverdal 2022
Strade Bianche Nijverdal 2022 Bekijk deze tocht

Voor witte gravelwegen hoef je niet per se naar Toscane af te zakken. Ook in Salland en Twente kun je prima over grind- en zandpaden stuiven. De routemeesters van Fiets Toer Club CC75 hebben een uitdagende gravelrit (deels verhard) door het golvende landschap uitgerold. Denk aan bossen, heuvels en één van de grootste aaneengesloten droge heidegebieden van Europa: National Park Sallandse Heuvelrug. Kilometervreters zetten hun tanden in de 120 km lange lus die als een spaghettisliert door de natuur kronkelt.

Bekijk deze tocht
 
9

Ermelose Gravel Tocht 2022

Ermelo (Gelderland)

Ermelose Gravel Tocht 2022
Ermelose Gravel Tocht 2022 Bekijk deze tocht

Nog niet bekeerd tot het gravelgeloof? Noteer 10 september dan in je agenda. De Ermelose Gravel Tocht voert je als een bedevaartganger naar de heilige graal van het gravelbiken: de Veluwe. Wees gewaarschuwd: de Veluwse Wieler Vereniging doet er alles aan om je van het rechte pad te krijgen. Zo neemt de 60 km route je onder andere mee naar de Ermelose heide, Het Kroondomein en het Speulder en Sprielder bos. De 100 km pikt ook het allemachtig mooie Beekhuizerzand mee. Amen.

Bekijk deze tocht
 
10

Strade Bianche Achterhoek - Gijs Verdick memorial

Lochem (Gelderland)

Strade Bianche Achterhoek - Gijs Verdick memorial
Strade Bianche Achterhoek - Gijs Verdick memorial Bekijk deze tocht

De Strade Bianche Achterhoek is een begrip in gravelland. Gravelbikers uit alle windstreken komen al sinds jaar en dag op het evenement, ook wel de Witte Cross genoemd, in Lochem af. De wielercamping, de duidelijke bewegwijzering, de gevarieerde routes (70% is onverhard), de enthousiaste vrijwilligers, de goede verzorging onderweg en de gemoedelijke festivalsfeer: ze zorgen er allemaal voor dat je een ‘onmundig’ mooie dag beleeft. Ook mooi: een deel van de opbrengst gaat naar goede doelen.

Bekijk deze tocht
 

Snel en met korting starten bij 2.500+ NTFU toertochten

Op Fietssport vind je de complete kalender van de NTFU met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken!

Fietssport PLUS
Ard Krikke

Door Ard Krikke

Verslingerd aan mountainbiken en wielrennen. Is gek op singletracks, maar vindt het ook heerlijk om over kaarsrechte polderwegen te racen. Staat daarnaast regelmatig op zijn windsurfplank en hoopt iedere winter – tegen beter weten in – op de Elfstedentocht.

Dit vind je misschien ook interessant

 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen