• Routes + Reizen
  • Gewijzigd op 11 mei 2023

Waar ligt Catalonië en hoe kom je er?

Catalonië is een zelfstandige regio in het noordoosten van Spanje. De regio heeft 580 km aan kustlijn en schuurt in het uiterste noorden tegen de Pyreneeën aan. Gevarieerd fietsen gegarandeerd.
Waar ligt Catalonië en hoe kom je er?
Waar ligt Catalonië en hoe kom je er?
Catalonië grenst in het westen aan de Middellandse Zee en heeft een kustlijn van 580 kilometer die bestaat uit de Costa Brava, de Costa Barcelona en de Costa Daurada. Het noorden van Catalonië schurkt tegen Andorra en Frankrijk aan: je zit hier midden in de Pyreneeën. 

De hoofdstad Barcelona behoeft geen nadere introductie. Ook de Costa Brava en Lloret de Mar zijn bekend. Zo weten kunstliefhebbers het Dali museum in Figueres en het woonhuis van de Spaanse kunstenaar in Cadaqués te vinden. Maar wist je ook dat de streek uit de vier provincies Barcelona, Gerona, Lleida en Tarragona bestaat? En dat deze vier provincies weer zijn onderverdeeld in 41 comarca’s (streken)?

 

Hoe kom je er? 

Catalonië is gemakkelijk te bereiken vanuit Nederland. Vanuit Nederland gaan er wekelijks vluchten naar onder andere Barcelona, Girona en Reus (een klein vliegveld in de buurt van Tarragona). Je hebt de keuze uit vier verschillende luchtvaartmaatschappijenvliegen. Liever niet vliegen? Met de trein sta je vanaf Amsterdam binnen 13 uur in hartje Barcelona en met de auto is het ongeveer 16 uur rijden.
 
Meer informatie over verblijf en fietsverhuur lees je hier.

Meer informatie

Op www.catalunya.com staat alles wat je over Catalonië wilt weten. Denk aan cultuur, natuur en nog veel meer fietsroutes. Ook op Instagram en Facebook laten de Catalanen je alvast warm lopen voor een zonovergoten fietsavontuur. 


Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant