• Routes + Reizen
  • Gewijzigd op 23 februari 2024

Voorproefje uit Fietssport Magazine #1: MTB-route Soest

De voorjaarseditie van Fietssport Magazine valt in maart bij onze trouwe leden op de mat. Het nummer staat weer stampvol toffe verhalen. Van reisverslagen tot interviews en van mooie spulletjes tot trainingstips. Alvast een voorproefje.
Voorproefje uit Fietssport Magazine #1: MTB-route Soest
Voorproefje uit Fietssport Magazine #1: MTB-route Soest
Sinds kort is de Utrechtse Heuvelrug een MTB-route rijker: Soest. Liefhebbers van het betere bochtenwerk kunnen hun borst natmaken. De 23 km (282 hm) lange lus slingert als een dronken wolf door de bossen. Eugen Uppelschoten - een bevlogen lid van de lokale trailcrew - kent het rondje op z'n duimpje en schreef voor Fietssport Magazine een routeverslag. Hieronder een preview van zijn verhaal.

We sturen krap tussen twee boompjes door en hoppen onze bikes over een stammetje om op het hoogste punt uit te komen. We bevinden ons op 51 meter boven NAP, het hoogste punt in de directe omgeving. De afdaling die volgt, bestaat bovenin uit een jumpline en een flowline. De eerste lijn heeft een drietal tafeltjes en een speelse slinger waar je met een beetje snelheid en techniek eventueel overheen kunt springen. De flowline is voor wie het minder spannend wil maken, maar erg leuk om op snelheid te nemen. Wij gaan voor de jumpline en kiezen het luchtruim. Wauw, dat begint goed.

MTB-route Soest is niet zomaar uit de lucht komen vallen. De track is ontstaan vanuit de wens van de gemeente Soest om de impact van mountainbikers op de natuur en op andere bosgebruikers te minimaliseren, recreatie te bevorderen, en de lokale economie te stimuleren. Daarom gaf de gemeente – eigenaar van het grootste deel van de bossen waar de route doorheen loopt – Patrick Jansen van Tracks & Trails zeven jaar geleden de opdracht om een uitdagende route tussen de rondjes van Hoge/Lage Vuursche en Austerlitz/Zeist te ontwerpen. Geen gemakkelijke opgave in een verspreid bos met kwetsbare stukken, veel recreatie en een hondenlosloopgebied.
 
De rest lezen? Word nu PLUS-lid en wij zorgen ervoor dat je 4x per jaar het grootste fietsblad van Nederland thuisgestuurd krijgt. Al lid? Het blad valt in de 3e week van maart in de bus. 
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant