Routes + Reizen Gewijzigd op 16 oktober 2016

VAM-berg open voor fietsers

Bergen in Nederland? Nee die zijn er niet. Wel een flink aantal heuveltjes in het oosten en zuiden waar je je op stuk kunt bijten. Daar komt binnenkort een klim in het noorden van het land bij.

VAM-berg open voor fietsers

De provincie Drenthe en afvalverwerking Attero werken momenteel aan een plan om de VAM-berg – een voormalig vuilstortplaats – open te stellen voor fietsers. De VAM-berg is met 56 meter het hoogste punt van Drenthe. Voorheen was de berg alleen toegankelijk tijdens evenementen zoals de Green Mountain Tour.

Voor de zomer van 2017 moet er op de ‘berg’ zowel een MTB-route als route voor wielrenners gerealiseerd zijn. Gedeputeerde Henk Brink is enthousiast: “Drenthe is dé fietsprovincie en met de fietscircuits op de VAM-berg wordt hier een extra dimensie aan toegevoegd.”

Foto: Green Mountain Tour

Routes

In de komende maanden wordt het plan verder uitgewerkt. De route voor wielrenners krijgt een lengte van 2,7 km naar de top. De MTB-route moet een combinatie van snelle bochten en steile afdalingen worden. De MTB-route moet een lengte van ongeveer 3,7 km krijgen.

Bron: Provincie Drenthe

Dit vind je misschien ook interessant

 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen