• Routes + Reizen
  • Gewijzigd op 1 juli 2022

Utrechts Landschap verwelkomt Cannondale als bedrijfsvriend

Op 29 juni is tijdens een feestelijk moment bekendgemaakt dat Cannondale Gouden Bedrijfsvriend wordt van Stichting Utrechts Landschap. Cannondale sponsort, geheel passend, vanaf nu de mountainbikeroute in Zeist in de vorm van een gift aan de natuur.
Utrechts Landschap verwelkomt Cannondale als bedrijfsvriend
Utrechts Landschap verwelkomt Cannondale als bedrijfsvriend

Aan de bestaande mountainbikeroute in Zeist is niets aangepast, behalve de naam. Vanaf 29 juni zal de MTB-route 'Cannondale Mountainbikeroute Zeist' heten. "Beide partijen zijn trots op dit duurzame partnerschap. Op deze manier hopen wij nog meer mensen te motiveren om op de fiets te stappen en van de Utrechtse natuur te genieten", zegt Romy de Bruijn, marketingmanager van Cannondale.

Nu en in de toekomst

Hoofd Terreinbeheer van Utrechts Landschap Arjan van den Heuvel was aanwezig tijdens het officiële moment. "Veel mensen hebben onze natuurgebieden ontdekt via wandel- , mountainbike- en ruiterpaden. Daar zijn wij blij mee. Tegelijkertijd willen wij al deze vormen een plek in de natuur geven zonder de natuur daarmee te schaden. Mountainbiken is een groeiende sport. Utrechts Landschap wil dat deze sport een goede plek in de natuur krijgt. Wij zijn Cannondale dankbaar voor het adopteren van de MTB-route Zeist. Met het geld kan Utrechts Landschap de natuur rondom de MTB-route een extra impuls geven en goed onderhouden.

De MTB-route wordt onderhouden door honderden enthousiaste vrijwilligers van de Stichting MTB Utrechtse Heuvelrug. Van den Heuvel, "Utrechts Landschap is de Stichting MTB Utrechtse Heuvelrug dankbaar voor het onderhoud van de mountainbikepaden. Voor nu en in de toekomst." Ook Bert Lam, coördinator van Stichting MTB Utrechtse Heuvelrug was bij de opening aanwezig. "Wij voelen ons vereerd dat zo'n groot merk als Cannondale zich wil verbinden aan de route. Het zegt iets over de verankering in de fietswereld", aldus Lam. Om de route te kunnen rijden moeten mountainbikers in het bezit zijn van een vignet. 

Cannondale maakt wereldwijd diverse soorten iconische fietsen zoals mountainbikes, racefietsen, gravelfietsen en elektrische stadsfietsen. Het hoofdkantoor in Europa is gevestigd in een kasteel op Landgoed Geerestein in Woudenberg.

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant