• Routes + Reizen
  • Gewijzigd op 19 juni 2024

Trek ondersteunt MTB-routenetwerk

Het Amerikaanse TREK helpt mee met de ontwikkeling van twee nieuwe mtb-routes op de Noord-Veluwe door een bijdrage te leveren aan de aanleg van natuurvriendelijk vlonders én het beschikbaar stellen van een e-mtb voor de onderhoudsploeg.

De wielerverenigingen VWV Ermelo en Noord-Veluwe hebben de handen ineengeslagen om twee nieuwe routes van in totaal 45 km aan te leggen in de omgeving van Harderwijk en Ermelo. Door de ondersteuning van TREK Benelux is het mogelijk om door een mooi stuk zandduinen te kunnen fietsen. Er zullen namelijk houten vlonders op het Beekhuizer Zand worden geplaatst om te zorgen voor natuurbehoud én een mooi herkenningspunt in de route.

Onderhoud met extra power

Naast de bijdrage voor de aanleg van de natuurvriendelijk vlonders levert TREK ook een jaarlijkse bijdrage aan het onderhoud dat door de twee wielerverenigingen verzorgd gaat worden. Om dit onderhoud te vergemakkelijken heeft TREK een elektrische mountainbike voor de twee verenigingen ter beschikking gesteld, de Powerfly+, zodat een gereedschapskar voortgetrokken kan worden voor het onderhoud.

Fun gegarandeerd

Routebouwer Patrick Jansen heeft de nieuwe routes uitgetekend en de aanleg gecoördineerd. Hiermee is een hoog fungehalte met behoud van de natuur gewaarborgd. De planning is dat de twee routes medio maart 2019 klaar liggen voor gebruik.

Ondersteun NTFU belangenbehartiging

Wielersportbond NTFU zet zich actief in om de belangen van jou als sportieve fietser te behartigen. Met de financiële steun van iedere Fietssport PLUS gebruiker kan de NTFU dit werk blijven doen en uitbreiden.

Dit vind ik belangrijk
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant