• Routes + Reizen
  • Gewijzigd op 15 augustus 2017

Trail Update - 08/2017

Een korte update van de Nederlandse trails. Wat kun je de komende periode verwachten en welke nieuwe MTB-routes zijn een bezoekje waard?
Trail Update - 08/2017

In Maastricht zijn o.a. MTB-club Trailz043, routebouwer Patrick Jansen en de NTFU al vanaf 2013 bezig met het vergunningstraject voor een vaste MTB-route op de St. Pietersberg. Na veel overleggen en plannen bijschaven zijn de benodigde vergunningen eindelijk binnen. Op 11 september gaat de eerste schop de grond in.

Ontwerp voor de nieuwe vaste MTB-route over de Sint-Pietersberg in Maastricht.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op mountainbikegebied in Zuid-Limburg. Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Mountainbike Ontwikkeling Zuid Limburg (MOZL) en volg ze op Facebook.

Roosendaal krijgt de grootste pumptrack ter wereld. De grootste banen ter wereld liggen nu nog in Thailand en Zuid-Afrika. Deze hebben een oppervlakte van 3.000 m². De pumptrack in Roosendaal gaat daar ruim overheen met 3.500 m². De aanleg van de pumptrack is het begin van de aanleg van Wieler Experience, een groot nieuwe wielersportpark in de Brabantse stad. Daarnaast zal er een korte MTB-ronde komen van 1,3 km. De verwachting is dat routebouwer iCycle de parkoersen uiterlijk begin december oplevert.

Recreatiepark TerSpegelt in Eersel heeft al een pumptrack die volop gebruikt wordt door jeugd.

Clubs uit het Rijk van Nijmegen hebben zich hard gemaakt voor een upgrade van de huidige routes. Hoewel de huidige routes door een prachtig gebied lopen, zijn ze sterk verouderd. Inmiddels is er via gemeentes en provincies meer dan € 90.000 opgehaald voor de aanleg van een nieuwe route. Samen met de clubs wordt er nagedacht over het inbouwen van technische hindernissen en aansluiting met andere routes en gebieden in de regio. Wanneer er wordt begonnen met de aanleg is nog niet bekend.

De gemeente Gulpen is akkoord gegaan met het aanleggen van een rondje over de Gulpenerberg. Zodra het rondje klaar is, wordt deze door TWC Gulpen uitgepijld en aangesloten op de Gulpen-route.

De vaste route in Zoetermeer is uitgebreid met een klein rondje op de Snowworld heuvel. Klim via een steile, slingerende singletrack omhoog om via een korte wortelpassage en nauwe singletrack weer af te dalen. Vervolgens park je de route weer op. Check het filmpje waar de nieuwe uitbreiding precies ligt. Geen zorgen: het nieuwe stuk is al uitgepijld.

TC Goor heeft plannen voor een bike-fun park in Goor. Het park komt aan de rand van het sportpark (buiten de hekken) te liggen. Het is de bedoeling dat het park vrij toegankelijk wordt, op welk tijdstip van de dag dan ook. Het park moet zowel voor beginnende als gevorderde mountainbikers uitdaging bieden. Er zullen daarom enkele technische obstakels – zoals een pumptrack en rockgarden – op de route gebouwd worden. Wanneer het park precies klaar moet zijn, is nog niet bekend.

Het MTB Skills Park in Almere is sinds juni open en wordt intensief gebruikt, zowel door beginners als gevorderden, jong en oud. De initiatiefnemers zitten echter niet stil. Het park wordt continue verbeterd en uitgebreid. Op dit moment wordt er gewerkt aan een extra lusje en een drop-off met drie niveaus: flink hoog, een beetje lager en een ‘chicken-way’ voor minder ervaren fietsers.

Foto: Facebook MTB Skills Park Almere

Het park is vrij toegankelijk met een toegangscode. Doneer € 5,- en steun FRTC Almere bij het in stand houden en uitbreiden van het park. Check de website voor meer info.  

Blijven genieten van onze sport

Met de financiële steun van iedere Fietssport PLUS gebruiker kan de NTFU zich inzetten op het gebied van belangenbehartiging zodat jij nu en in de toekomst kunt blijven genieten van onze sport, op de weg en op de trails.

Upgrade naar PLUS
Bart van de Vossenberg
Door Bart van de Vossenberg

Fietsende sportgek. Mountainbiken, wielrennen, triathlon en trailrunning. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zorgt dat je op Fietssport.nl de leukste artikelen, mooiste tochten en meest uitdagende routes vindt.

Dit vind je misschien ook interessant