• Routes + Reizen
  • Gewijzigd op 6 juli 2018

Trail Update 07/2018

Een korte update van de Nederlandse trails. Wat kun je de komende periode verwachten en welke nieuwe MTB-routes zijn een bezoekje waard?
Trail Update 07/2018

Noord-Veluwe

Wanneer het broedseizoen weer ten einde loopt, kan er weer gebouwd worden. In de gemeenten Ermelo en Harderwijk wordt na de zomer gestart met een nieuwe route van ongeveer 45 km. De route door het beboste stuifduingebied bestaat naast bestaande stukken voor 40% uit nieuw gebouwde singletracks. Op termijn zullen deze routes worden ingebed in het Veluwse mountainbikeroutenetwerk.

Ede

Wanneer er geen bezwaren komen op de vergunningsaanvraag kan iets zuidelijker ook gestart worden met de aanleg van nieuwe MTB-routes. Rondom Ede worden drie nieuwe lussen aangelegd:  één bij Ede, één bij Lunteren en één bij Otterlo. De totale lengte beslaat straks zo’n 80 km en worden gekoppeld met Renkum en de routes op de Utrechtse Heuvelrug. 

Tilburg

In december 2017 werd een start gemaakt met de aanleg van ongeveer 20 km mountainbikeroute in Stadsbos 013. Het project lag een tijdje stil vanwege een vergunningsaanvraag maar na de zomer kan de schop weer de grond in. Hopelijk kunnen Tilburgers binnenkort mountainbiken op een steenworp afstand van het centrum.

Meer info vind je op de Facebookpagina van MTB Stadsbos013.

Hoek van Holland

Inmiddels is er een start gemaakt met de route in de Oranjepolder bij Hoek van Holland. Het parcours wordt zo’n 4,5 km lang en is vanaf eind september te rijden voor mountainbikers in het Westland. 

Meer info lees je op de Facebookpagina 'Mountainbiken in Hoek van Holland'.

Drenthe

Onlangs werd het bikepark in Roden geopend. Het 1 km lange parcours bevat een pumptrack en viertal rockgardens. Lekker werken aan je skills dus! Op dit moment wordt ook hard gewerkt aan een bikepark nabij Beilen. We geven je een seintje wanneer deze opent. 

Pumpen in het Drentse Roden

Draag je steentje bij

Wil jij jouw steentje bijdragen en deel uitmaken van de enorme vrijwilligerscommunity die de routes in tiptop conditie houdt? Help dan een trailcrew bij het onderhoud of word lid van een lokale MTB-vereniging die een route onderhoudt. Je kunt helpen bij het snoeien van takken, tegengaan van erosie op de route of aanleg van nieuwe singletracks.

Beeld: Tracks & Trails

Blijven genieten van onze sport

Met de financiële steun van iedere Fietssport PLUS-gebruiker kan de NTFU zich inzetten op het gebied van belangenbehartiging, zodat jij nu en in de toekomst kunt blijven genieten van onze sport, op de weg en op de trails.

Meer info
Bart van de Vossenberg
Door Bart van de Vossenberg

Fietsende sportgek. Mountainbiken, wielrennen, triathlon en trailrunning. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zorgt dat je op Fietssport.nl de leukste artikelen, mooiste tochten en meest uitdagende routes vindt.

Dit vind je misschien ook interessant