• Routes + Reizen
  • Gewijzigd op 18 juni 2020

Trail Update 03/2020

De bouw en onderhoud van MTB-routes gaat ondanks de coronacrisis 'gewoon' door. Uiteraard worden de RIVM-richtlijnen scherp in de gaten gehouden. Alle aanstaande openingen zijn wel geannuleerd. Een korte update van de Nederlandse trails.
Trail Update 03/2020

Wat kun je de komende periode verwachten en welke nieuwe MTB-routes zijn een bezoekje waard? Een beperkte update deze keer, mede door de uitbraak van het COVID-19 virus. 

Nieuwe tracks

Giant Track Ruinen 
De Giant Track in Ruinen is 20 km lang. Een route met veel afwisseling, waaronder brede, rechte paden en uitdagende singletracks. De route is verrassend technisch en heeft 'maar liefst' zestig hoogtemeters. Best vlak dus, maar dat mag de pret niet drukken. De track is op 13 maart geopend voor publiek, maar de officiële opening vindt op een later tijdstip plaats. Zodra de coronacrisis onder controle is, volgt er een nieuwe datum.

MTB-route Urkerbos
De 6,5 km lange MTB-route op het Urkerbos is klaar voor gebruik. De opening stond gepland op vrijdag 20 maart, maar is verschoven naar een nader te bepalen datum. De vrijwilligers van Wielervereniging Urk hebben het parcours uitgezet. En wie A zegt, moet ook B zeggen, dus zorgen zij ook voor het onderhoud van de route.

MTB-route Rijk van Nijmegen
28 maart was een belangrijke dag voor de vrijwilligers van de MTB-route Rijk van Nijmegen. De opening van twee MTB-routes met de bordjes op de palen. Die bordjes kwamen er wél, de officiële opening (vooralsnog) níet. Ook hier gooide de coronacrisis roet in het eten. Inmiddels kan er wel van de routes gebruik worden gemaakt.

Den Treek-Henschoten, Leusden
Eén landgoed, twee routes! Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de mountainbikeroutes op het landgoed. Vanaf 1 april is een vignet verplicht. Het vignet kost € 25,-. Een dagpas € 5,-. Op 4 april stond de openingsceremonie van de Treeker MTB Trail gepland, maar deze wordt verplaatst. Een vignet voor een jaar of dag koop je op de website van Den Treek-Henschoten MTB.

Binnenkort geopend

MTB-route Sibculo Zand en Veen
Het plan was om de 27 km lange route te openen op 4 april, maar de openingsceremonie is verplaatst naar oktober. Jammer dat de lange voorbereidingen, het vele werk en het enthousiasme van de vrijwilligers niet omgezet kan worden naar een officiële opening. Iedereen heeft echter begrip voor de reden. Er spelen nu belangrijkere dingen dan nieuwe MTB-routes. 

Volgend jaar klaar

MTB-route Winterswijk                                                                                                                                                                          Mountainbikers uit de Achterhoek en omstreken kunnen volgend voorjaar fietsen over een nieuwe MTB-route rondom Winterswijk van zo'n 40 km. “De aanleg start dit najaar en met voldoende hulp van vrijwilligers verwachten we volgend voorjaar klaar te zijn”, zo laat de werkgroep MTB-route Winterswijk weten. In de nieuwe route zitten veel stukken singletracks, zodat deze een stuk technischer en uitdagender. wordt vergeleken met de oude route. Deze blijft ook bestaan, maar wordt geclassificeerd als 'gravel-ride', omdat deze voornamelijk over brede zandwegen leidt.

 

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant