• Routes + Reizen
  • Gewijzigd op 30 maart 2017

Trail Update - 03/2017

Een korte update van de Nederlandse trails. Wat kun je de komende periode verwachten en welke nieuwe MTB-routes zijn een bezoekje waard?
Trail Update - 03/2017

Austerlitz

Deze maand is de nieuw MTB-route Austerlitz geopend. De route heeft een behoorlijke facelift gehad. Van lelijk eendje (saaie routes met slechte stukken) tot één van de best gewaardeerde routes van het land. Ongeveer 80 vrijwilligers hebben deze winter hard gewerkt om de route rijklaar te maken. Het resultaat is een route van 15,3 km met zowaar 50 hoogtemeters die te combineren is met de Zeist route.

Amerongen

Als je de laatste weken op de MTB-route Amerongen bent geweest is je vast en zeker opgevallen dat er veel is veranderd. In samenspraak met Utrechts Landschap, bewoners en wandelaars is besloten om een deel van de route bij Amerongen (tussen paal 5 en 9)  om te leggen. Op deze manier kan het oude stuk herstellen en wordt er beter rekening gehouden met andere recreanten. Bovendien betekent de omlegging zeker geen achteruitgang. De nieuwe track heeft een lekkere flow en heeft zelfs een aantal extra hoogtemeters t.o.v. het oude stuk.

Almere

Op een braakliggend terrein naast het stadion van FC Almere City is een loonwerker bezig met de realisatie van een flowtrack van ongeveer 700 meter. Daarvoor moet eerst zo’n 7.000 m3 grond verplaatst worden. Het parcours wordt onderdeel van sportpark Fanny Blankers Koen en de bedoeling is dat er in de zomer al een eerste wedstrijd wordt verreden.

Twiske

In de vorige Trail Update gaven we al aan dat MTB-club Twiske (regio Amsterdam/Zaanstreek) druk bezig was met de aanleg van een rockgarden. Met de toevoeging van deze trail feature worden volwassen en jeugdige leden geprikkeld en uitgedaagd om hun skills te verbeteren. De rockgarden is 4 maart geopend en is te rijden als onderdeel van de route. Niet zo’n held? Geen probleem. Je kunt de rockgarden ook links laten liggen.

Bron: MTB Twiske

Schoorl

Geen upgrade van de route maar wel een belangrijke upgrade langs de route. Vanaf deze maand kun je op twee plekken naast de route je lege bidon vullen met water. Dankzij de support van InstallatieWerk en Ti-Tech zijn de drinkkranen op de Bokkenweide en in Camperduin (weer) geopend. 

Katwijk

Na een jaar tekenen en vergaderen is er in Katwijk aan Zee net voor het broedseizoen (wanneer er geen groot materiaal meer het bos in mag) gestart met de aanleg van een bikepark. De basistrack is inmiddels met vlaggetjes gemarkeerd en wordt met de graafmachine verder uitgewerkt. Daarna is het nog ongeveer 2 maanden wachten op obstakels zoals een north shore en pumptrack. In het bikepark kunnen zowel beginnende als gevorderde mountainbikers aan hun techniek werken.

Hoek van Holland

Een groep bikers is met de gemeente Rotterdam in gesprek over een nieuwe MTB-route in Hoek van Holland. De ambitie is om meerdere kleine routes aan te leggen. Op dit moment wordt een werkgroep gevormd om de ideeën verder uit te werken.

Groningen

Op het SuikerUnie terrein aan de westkant van de stad moet een nieuwe MTB-parcours van ongeveer 15 km komen. Het plan is om de route via een verbindingsroute te combineren met de routes van Peize, Roden en Norg. Naast de lange route moet een ook een korte track speciaal voor kinderen komen. De plaatselijke D66 werkt samen met lokale MTB’ers aan een plan. To be continued.

Blijven genieten van onze sport

Met de financiële steun van iedere Fietssport PLUS gebruiker kan de NTFU zich inzetten op het gebied van belangenbehartiging zodat jij nu en in de toekomst kunt blijven genieten van onze sport, op de weg en op de trails.

Upgrade naar PLUS
Bart van de Vossenberg
Door Bart van de Vossenberg

Fietsende sportgek. Mountainbiken, wielrennen, triathlon en trailrunning. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zorgt dat je op Fietssport.nl de leukste artikelen, mooiste tochten en meest uitdagende routes vindt.

Dit vind je misschien ook interessant