• Routes + Reizen
  • Gewijzigd op 18 juni 2024

Trail Update 02/2018

Een korte update van de Nederlandse trails. Wat kun je de komende periode verwachten en welke nieuwe MTB-routes zijn een bezoekje waard?
Trail Update 02/2018

Allereerst goed nieuws uit Zandvoort. Na zo’n 15 jaar heeft de MTB-route rondom het circuit een officiële status gekregen. Door de vergunning die de provincie Noord-Holland heeft afgegeven, kunnen de Dunebikers het parcours deels verleggen en serieus onderhoud uitvoeren. De werkzaamheden voor de nieuwe delen moeten voor 1 maart afgerond zijn.

Bekijk en download het huidige technische rondje rond het parcours. 

Verschillende organisaties uit Flevoland hebben de handen ineengeslagen voor een nieuw mountainbikeproject aan de oostkant van Almere. Begin februari werd bekend dat de coördinerende stichting MTB & More een Europese subsidie kreeg toegewezen om het project uit te voeren. Het aan te leggen parcours gaat over landgoed de Kemphaan en over de voormalig vuilstortplaats Braambergen en moet in het najaar gereed zijn.

Voor het onderhoud van de 4 mountabikeroutes in Parkstad Limburg gaat MTB-club Discovery gebruik maken van een elektrisch ondersteunde mountainbike van Trek. Met deze nieuwe eMTB kunnen de leden van de trailcrew de 76 kilometer aan vaste routes nog sneller, makkelijker en beter onderhouden. Harken, schoppen en bladblazers in de fietsaanhanger en gaan!

Op Texel komt een van de langste MTB-routes van Nederland. De provincie heeft een vergunning afgegeven voor een route van 100 km over het eiland. Het grootste gedeelte is al klaar. Het ontbrekende deel door het bos moet nog vóór half maart aangelegd worden. Met de komst van de nieuwe route kun je vanaf de veerhaven in het zuiden tot aan de vuurtoren op de noordpunt rijden. Een volle dag rijplezier gegarandeerd!  

Bekijk en download hier de huidige MTB-route op Texel.

Blijven genieten van onze sport

Met de financiële steun van iedere Fietssport PLUS-gebruiker kan de NTFU zich inzetten op het gebied van belangenbehartiging, zodat jij nu en in de toekomst kunt blijven genieten van onze sport, op de weg en op de trails.

Meer info
Bart van de Vossenberg
Door Bart van de Vossenberg

Fietsende sportgek. Mountainbiken, wielrennen, triathlon en trailrunning. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zorgt dat je op Fietssport.nl de leukste artikelen, mooiste tochten en meest uitdagende routes vindt.

Dit vind je misschien ook interessant