• Routes + Reizen
  • Gewijzigd op 19 januari 2017

Trail Update - 01/2017

Altijd op zoek naar nieuwe trails? Dan hebben we nieuws voor je. Er zijn weer een aantal nieuwe routes of upgrades van bestaande routes in aantocht.
Trail Update - 01/2017

Austerlitz

Te beginnen in Austerlitz, provincie Utrecht. Het oude rondje Austerlitz was voor veel rijders waarschijnlijk het saaiste en een groot deel van het jaar ook het modderigste stukje route dat je in de provincie kon vinden. Daar is eindelijk verandering in gekomen. In december en januari is er weer flink gewerkt en inmiddels liggen er weer een aantal verse singletracks zodat je de modderige delen van de route niet meer hoeft te rijden. Hoogteverschil vind je hier nauwelijks maar voor families en beginners ben je hier op de juiste plek. Bovendien kun je makkelijk aanhaken op de route Zeist voor wat meer uitdaging.

Tilburg - Staatsbos013

In Tilburg is in december een start gemaakt met de aanleg van ongeveer 20 km route in Stadsbos 013. Stadsbos013 is een fantastisch initiatief, een plek waar stad en bos bij elkaar komen en waarbij Tilburgers zelf mogen meedenken over de inrichting van het gebied. Binnenkort wordt het mogelijk om een steenworp afstand van het centrum van Tilburg te mountainbiken. Na een voortvarende start ligt het project nu even stil i.v.m. een vergunningsaanvraag. Nadat de laatste toestemming verleend is, gaat het project weer in volle vaart verder. Hoe de Facebook pagina van de lokale vrijwilligersgroep in de gaten voor updates  of meldt je aan als vrijwilliger. Wordt vervolgd

Amsterdam

Amsterdam? Ja, Amsterdam. Ook daar wordt nagedacht over de aanleg van een aantal mountainbikeroutes. En waarom ook niet eigenlijk. Zelfs in een stedelijke omgeving zijn nog mooie stukjes groen te vinden en hoe gaaf zou het zijn dat je zelfs in onze hoofdstad kunt biken? Hoe dichter en zichtbaarder we de mountainbikersport bij het grote publiek kunnen brengen, des te beter! Dus wie weet ren je als Amsterdammer in de toekomst niet alleen meer een rondje door het Vondelpark maar pak je je mountainbike voor een rondje urban mountainbike trails. Steun het initiatief vast even met een like van de FB pagina MTBADAM. Hoe meer support, des te beter verhaal de initiatiefgroep heeft richting gemeente Amsterdam.

Vlissingen

Mountainbikevereniging de Zeeuwste Kust is druk bezig met het realiseren van een vaste route in de buurt van Vlissingen. De route voert door natuurgebied Nollebos en wordt ongeveer 25 km lang. De ambitie is om alle MTB-routes uiteindelijk aan elkaar te lussen zodat een mountainbikenetwerk van 100 km langs de Zeeuwse kust ontstaat. De eerste piketpaaltjes paaltjes staan inmiddels in de grond en er is al flink met houtsnippers gestrooid om de route begaanbaar te maken. Wil je handje meehelpen? Meld je dan bij de club via de Facebook pagina van de MTB-vereniging de Zeeuwse Kust.

Meijel

In december is de nieuwe MTB-route in het Limburgse Meijel geopend met een nightride. De route door de Simonshoekse bossen is ruim 10 km lang en bestaat uit slingerende singletracks met krappe bochten en een aantal korte, venijnige klimmetjes. Nog niet moe naar één rondje? Geen probleem. De route is eenvoudig te combineren met de MTB-routes van Neerkant (6,8 km), Assen en/of Liessel.  

Blijven genieten van onze sport

Met de financiële steun van iedere Fietssport PLUS gebruiker kan de NTFU zich inzetten op het gebied van belangenbehartiging zodat jij nu en in de toekomst kunt blijven genieten van onze sport, op de weg en op de trails.

Upgrade naar PLUS
Bart van de Vossenberg
Door Bart van de Vossenberg

Fietsende sportgek. Mountainbiken, wielrennen, triathlon en trailrunning. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zorgt dat je op Fietssport.nl de leukste artikelen, mooiste tochten en meest uitdagende routes vindt.

Dit vind je misschien ook interessant