• Routes + Reizen
  • Gewijzigd op 18 juni 2024

Routenetwerk ‘Randje Drenthe' gelanceerd

Deze week lanceerden de provincie Drenthe en de NTFU een uniek routenetwerk voor de sportieve fietser: 'Randje Drenthe.'
Routenetwerk ‘Randje Drenthe' gelanceerd

Het routenetwerk bestaat uit maar liefst vijfentwintig Drentse routes voor de sportieve fietser in Drenthe. De routes gaan langs de randen van de provinciegrens en zijn aangeleverd door Drentse NTFU-verenigingen. Gedeputeerde Drenthe Henk Brink: ”De verenigingen weten met hun lokale en regionale routekennis als geen ander welke routes passen bij de sportieve fietser. Dit netwerk is een mooie aanvulling op wat er al is en draagt bij aan onze ambitie om Drenthe als fiets- en vrijetijdsprovincie verder uit te bouwen.”

Randje Drenthe

Het routenetwerk ‘Randje Drenthe’ is te vinden op ons routeplatform. Daar vind je meer info over de diverse routes die in afstand variëren van circa 60 km, 130 km en 170 km. Voor de echte kilometervreters is er ook nog de route van 245 km die geheel langs de provinciegrens loopt.

Bikeconomics

De lancering van het routenetwerk was de start van het seminar Bikeconomics dat donderdag 28 september plaatsvond in Hotel De Börken in Lhee. Een seminar waarin ondernemers, overheden en verenigingen werden uitgedaagd om nieuwe kansen te benutten voor de vrijetijdssector en fietsen in Drenthe. De organisatie was in handen van provincie Drenthe in samenwerking met de NTFU en Roelof de Jonge.

Ontdek en download de mooiste routes!

Op Fietssport vind je mooie en uitdagende fietsroutes van en voor sportieve fietsers. Routes waar jij als wielrenner of mountainbiker blij van wordt: rustige wegen, dijkjes met weergaloze vergezichten, smalle singletracks en stevige klimmen.

Meer info
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant