• Routes + Reizen
 • Gewijzigd op 23 april 2021

Road to Paris: in 3 dagen naar de Champs-Élysées

Op zoek naar een mooie fietsuitdaging voor 2021? Schrijf je in voor Road to Paris, de allereerste Fietssport-reis. Samen met onze vrienden van Biketrips.cc fiets je in drie dagen naar Parijs waar je finisht op de Champs-Élysées.
Road to Paris: in 3 dagen naar de Champs-Élysées

Je vertrekt op donderdag 2 september vanuit Den Bosch en rijdt via de mooie Ardennen en de glooiende Champagnestreek naar Parijs, waar je finisht voor de Arc de Triomphe op de Champs-Élysées. Onderweg volgen de hoogtepunten elkaar op, zoals Fietsen door de Bomen, de Muur van Huy, historisch Dinant, de beroemde kathedraal van Reims, Tour de France beklimmingen dwars door de champagnevelden en de prachtige Marne-vallei. 

Etappe 1: De Ardennen

 • Den Bosch - Dinant
 • 230 km
 • 1.250 hoogtemeters
 • Fietsen door de bomen
 • Muur van Huy
 • Finish in het gezelige centrum van Dinant

In de ochtend van donderdag 2 september verzamelen we in Den Bosch voor het ‘Grand Départ’. Met uitzicht op de prachtige kathedraal van de Brabantse hoofdstad zetten we koers naar het zuiden om na een paar uur trappen België te bereiken. Daar mogen de camera’s tevoorschijn worden gehaald tijdens ‘Fietsen door de bomen’. Voorts begint het landschap langzaam te glooien. De dag gaat voortvarend en de benen zijn nog fris. De volgauto zorgt voor bevoorrading, maar natuurlijk stoppen we ook voor een uitgebreide lunch.

"Na het passeren van de taalgrens wachten de uitlopers van de Ardennen"

Daar wacht de grootste uitdaging van de dag: de beklimming van de Muur van Huy! De fanatiekelingen (m/v) kunnen hier hun beste tijd neerzetten voor het klassement. Sla je de helling met percentages tot 19 procent liever over? Fiets gerust onderlangs.

Na deze uitdaging volgen we het stroomgebied van de Maas om door een idyllische omgeving naar de fraaie eindbestemming voor de dag te fietsen: Dinant. Het stadje met zijn rotsen en markante citadel geldt als een van de fraaiste plaatsen van België. Een heerlijke rustplaats voor een warme douche, avondmaal en een bed in een goed hotel. Parijs is nog ver… 

Finishen in gezellig Dinant

Etappe 2: Het dak van de tour

 • Dinant - Reims
 • 170 km
 • 2.000 hoogtemeters
 • Kronkelen langs de maas
 • Dak van de tour: Les Mazures (400 m)
 • Terrasje pikken in Reims

Na een overnachting en een stevig ontbijt zetten we koers naar de Franse grens. Met 170 km is deze etappe aanzienlijk korter dan die van gisteren, maar biedt met 2000 hoogtemeters genoeg uitdaging. Het eerste deel volgen we de Maas richting Frankrijk. Beklimmingen als de Côte de Anseremme bieden wijdse vergezichten over de rivier.

Bij Revin verlaat je het stroomgebied van de Maas om naar het dak van onze driedaagse te klimmen. De klim naar Les Mazures is 3,5 km lang en brengt je naar bijna 400 meter hoogte. Hier kun je je beste tijd neerzetten voor het klassement. Dan verruilen we de beboste Franse Ardennen voor het open landschap van de Champagnestreek. Over rustige landwegen rijden we op en af richting Reims.

"Dit is het wijdse Frankrijk zoals velen het van vakanties kennen"

We eindigen de dag met uitzicht op de prachtige kathedraal van Reims vanaf het terras. We gaan daarna richting ons hotel, genieten van een goede douche, een goede maaltijd en een heerlijk bed. Morgen fietsen we naar Parijs, onze eindbestemming!

Etappe 3: De Champagne-rit

 • Reims - Parijs
 • 175 km
 • 1.500 hoogtemeters
 • Tour de France-hellingen
 • Dwars door de Champagnevelden
 • Finish op de Champs-Élysées in Parijs

De laatste dag breekt aan en ’s morgens vertrekken we al vroeg richting Parijs. Een prachtige tocht langs de glooiende champagnevelden en de heuvels van Marne-vallei wacht. Je volgt een deel van het parcours van de Tour de France van 2019 om het klimklassement waardig af te sluiten met een heuse Tour-klim.

"Wie gaat de tijd van Steven Kruijswijk en co benaderen op de Côte de Nogent (2,1 km, 5%)? "

Na de tweede Tour-klim, Bosse de Nanteuil, laten we de Champagnestreek achter ons om via de Marne-vallei naar Parijs te rijden. Eenmaal in Parijs beginnen we aan een ‘ereronde’ over de Champs-Élysées om net als in de Tour de France langs de Arc de Triomphe te rijden. We klikken uit de pedalen voor de Eiffeltoren. 575 km in 3 dagen, wauw! Aangekomen, genieten we van de geweldige prestatie met een drankje op het terras.

Aan het einde van de middag zullen we ons opfrissen, omkleden en de fietsen klaarmaken voor vertrek. De bus staat klaar om je terug te brengen naar Nederland! In de bus is er nog volop gelegenheid om na te praten. De fietsen zitten veilig in de aanhangwagen aan de bus. Rond middernacht kom je aan in Den Bosch. Een geweldige ervaring rijker.

Geïnspireerd?

De reis is bijna volgeboekt, aangezien deze vorig jaar al in de planning stond. Ga snel naar Biketrips om je aan te melden.

Bram de Vrind
Door Bram de Vrind

Gek van reizen én fietsen. Inspireert fietsers letterlijk hun grenzen te verleggen met reisverslagen op Fietssport.nl en in Fietssport Magazine.

Dit vind je misschien ook interessant