• Routes + Reizen
  • Gewijzigd op 8 februari 2022

Road to Paris 2022: fiets met ons mee naar Parijs

Staat naar Parijs fietsen op je bucket list? Schrijf je in voor Road to Paris: een 4-daagse, volledig verzorgde groepsreis (19-22 mei) van Den Bosch naar Parijs. Onze vrienden van Biketrips.cc regelen écht alles. Jij hoeft alleen maar te trappen.
Road to Paris 2022: fiets met ons mee naar Parijs

Kun jij jezelf een mooier fietsdoel voorstellen dan de Arc de Triomphe in Parijs? Wij niet! Tijdens de groepsreis Road to Paris – powered by Fietssport trap je in vier dagen (19 t/m 22 mei) van Den Bosch naar de legendarische Champs-Élysées. Er wordt gefietst in drie groepen van verschillende niveaus, onder begeleiding van wegkapiteins die zijn opgeleid door de NTFU. 

Tijdens Road to Paris word je behandeld als een kopman of kopvrouw. Je overnacht in goede hotels en springt ’s ochtends op de fiets na een stevig ontbijt. De volgauto zorgt elke etappe voor twee bevoorradingen. Elke middag stoppen we bij een restaurant voor een heerlijke lunch. Panne met de fiets? Onze mechanieker staat voor je klaar.

"Er wordt gefietst in drie groepen van verschillende niveaus"

Over bagage hoef je je geen zorgen te maken: Biketrips zorgt voor vervoer van je koffers. Ook aan de terugreis is gedacht: fiets en bagage gaan mee terug met de Wielerbus. Net als jijzelf natuurlijk!

De route

Het parcours leidt over rustige landwegen en door afwisselende landschappen. Hierdoor heb je alle tijd om zowel van het fietsen als de steeds wisselende omgeving te genieten. Dit zijn de etappes. 

Etappe 1 

Je fietst tijdens de eerste etappe (180 kilometer, 600 hoogtemeters) van Den Bosch naar Namen aan de voet van de Ardennen. Deze rit voert langs hoogtepunten zoals Fietsen door de Bomen en de glooiende fruitgaarden van Haspengouw. Laat dat vakantiegevoel maar opborrelen.

Etappe 2 

De tweede etappe (125 km, 1500 hm) gaat door de Belgische- en Franse Ardennen. Je begint met vuurwerk: de prachtige beklimming van de Citadel van Namen. Dan zet je koers langs de rotsachtige boorden van de Maas, met als hoogtepunt de Rots van Bayard die over de vallei waakt. In de finale beklim je de Mont Malgré Tout, met zijn 7 haarspeldbochten de Alpe d’Huez van de Franse Ardennen! In het Charleville-Mézières zit de etappe erop.

Etappe 3 

Etappe drie (165 km, 1500 hm) wordt gekenmerkt door rust, ruimte en knallende champagnekurken. Je fietst door de idyllische Porcien-streek en steekt via golvende en landschappen door naar Reims. Daar bewonder je de prachtige kathedraal en luncht op het terras. Dan fiets je door de heuvelachtige wijngaarden en overwint twee beklimmingen uit de Tour de France: Côte de Nogent en Côte de Nanteuil. Na de heuvelzone fiets je dwars door de wijngaarden over een weg die als een bordes boven de vallei van de Marne ligt. Een reusachtig standbeeld van Paus Urbanus II waakt over de vallei. Dit is één van de fraaiste delen van de route! De finish is getrokken in het pittoreske vestingstadje Château-Thierry.

Etappe 4 

De laatste etappe wordt verreden in feeststemming: Parijs is dichtbij! Fietsend door het desolate heuvelland met piepkleine dorpjes, heb je niet door dat je bijna in Parijs bent. Via het Canal de l’Ourcq fiets je de stad in. Op de brede boulevards van de stad voel je je de koning te rijk. Je fietst over de beroemde Avenue des Champs-Élysées en daalt af naar de Eiffeltoren waar je feestelijk wordt onthaald. Met 575 kilometers, 4800 hoogtemeters en een pak mooie herinneringen keer je huiswaarts. Gefeliciteerd!

Mooie uitdaging

Deze vierdaagse reis is een uitdaging, maar beduidend minder zwaar dan de driedaagse variant van Road to Paris, die van 2 tot en met 4 september plaatsvindt.  We wisselen uitdagende langere etappes af met kortere etappes, met genoeg ruimte voor ontspanning. Dus ben je een goed getrainde fietser met fietservaring in de heuvels, maar wil je niet elke dag tot het gaatje gaan, dan zit je bij deze reis goed!

Aanmelden

Er is een beperkt aantal plaatsen voor deze 4-daagse Fietssport reis beschikbaar. Meld je hier aan en we verzekeren je dat je een geweldig fietsavontuur te wachten staat.

Bram de Vrind
Door Bram de Vrind

Gek van reizen én fietsen. Inspireert fietsers letterlijk hun grenzen te verleggen met reisverslagen op Fietssport.nl en in Fietssport Magazine.

Dit vind je misschien ook interessant