• Routes + Reizen
  • Gewijzigd op 18 oktober 2023

Op vakantie naar Mallorca: wel of geen fiets huren?

Het is een eeuwige discussie onder fietsers die naar een vakantiebestemming als Mallorca vliegen: eigen fiets meenemen of ter plekke eentje huren? Om je op weg te helpen, nemen we een paar vooroordelen over huurfietsen weg.
Op vakantie naar Mallorca: wel of geen fiets huren?
Op vakantie naar Mallorca: wel of geen fiets huren?
Wel of geen fiets op jouw Mallorcaanse vakantieadres op huren? We geven hieronder antwoorden op een paar veel gestelde vragen. Doe er je voordeel mee.

Is m’n eigen fiets meenemen naar Mallorca goedkoper dan er ter plaatse eentje huren?

Nee. Een vliegtuigmaatschappij rekent €50 à €60 voor ‘buiten formaat’ bagage, zowel voor de heen- als voor de terugvlucht. Ook voor de fietstransfer naar jouw verblijf op het eiland moet je extra betalen. Daarnaast heb je een speciale koffer of tas nodig om je kostbare tweewieler mee te vervoeren. Deze kan je huren (€50/10dg) of kopen (vanaf €100). Ter vergelijking: bij Rompelberg Cycling Holidays huur je al een carbon Fuji racefiets (Shimano Ultegra/11 spd/disc) voor €149 per week. 
 

Zit ik op een huurfiets net zo goed als op mijn eigen fiets?

Dat hangt er vanaf. Boek een fiets bij een gerenommeerd verhuurbedrijf die meerdere modellen van bekende merken in huis heeft. Neem in je koffer je eigen pedalen, zadel, fietscomputer en eventueel powermeter mee. Ter plekke zal een ervaren mecanicien op Mallorca er alles aan doen om de huurfiets zo goed mogelijk op jouw lichaamsmaten en rijstijl af te stellen. Zit je toch niet lekker of heb je het idee ‘vierkant’ te trappen, dan worden de instellingen na de rit meteen voor je aangepast.

Kan ik ook een topmodel huren?

Tuurlijk! Een fietsvakantie is een mooi moment om eens een topfietsje te huren. Denk hierbij aan gestroomlijnd ros van carbon met schijfremmen én elektronisch schakelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Wilier Filante, een Italiaans paradepaardje met 12-speed Dura-Ace en dikke carbon aero-velgen? Een nadeel: als je eenmaal op zo’n topmodel hebt gezeten, dan wil je vaak niet meer anders. Een voordeel: veel verhuurders bieden je de mogelijkheid om de fiets waar jij de hele week met plezier op hebt gereden over te nemen. Informeer naar de mogelijkheden.

Is mijn huurfiets verzekerd tegen schade?

Ja, mits je vooraf een fietsverzekering hebt afgesloten. Afhankelijk van het type fiets heb je deze verzekering al voor een paar euro per dag waardoor je bent vrijgesteld van schadeclaims. Pech in de vorm van een lekke band moet je uiteraard zelf oplossen. Bij sommige fietsaanbieders, waaronder Rompelberg Cycling Holidays, is het ook mogelijk om zogenaamde pechhulp bij te boeken. Dit betekent dat je fiets in geval van pech wordt hersteld of omgeruild.


 
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant