• Routes + Reizen
  • Gewijzigd op 15 oktober 2018

MTB-netwerk van 1000 km

In Overijssel is het plan opgevat om de MTB-parcoursen op de Holterberg, de Lemelerberg en diverse landgoederen in Salland en Twente te verbinden tot één gesloten netwerk van 1000 km.
MTB-netwerk van 1000 km

De organisatie ‘365 dagen fietsen in Overijssel’, met oud-profrenner Theo de Rooij als programmaleider, presenteerde vorige week het plan om verbindingsroutes aan te leggen tussen de bestaande mountainbikeroutes, zodat een gesloten netwerk van 1000 km ontstaat.

Samen naar succes

Theo de Rooij roemt de inzet van de routebureaus en vele vrijwilligers: “Jarenlang werken routebureaus, fietsclubs en vrijwilligers aan het in stand houden en verbeteren van het mountainbikenetwerk. En met succes, want meerdere routes in Overijssel behoren tot de top 10 in Nederland. Zodra de verbindingsroutes zijn voltooid, beschikken we over een uniek netwerk en prachtig product voor de mountainbiker.” De komende tijd wordt in veel energie gestoken in het onderling verbinden van de MTB-routes. De Rooij: "Dat vraagt veel overleg met grondeigenaren, agrariërs, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten over het ter beschikking stellen van de ontbrekende grond voor de verbindingsstukjes."

“Met dit netwerk zorgen we ervoor dat er minder conflicten ontstaan"

Behalve dat het netwerk aantrekkelijk is voor de mountainbiker, zorgen de verbindingsroutes ook voor minder onveilige situaties. Han van den Heuvel, vanuit Routenetwerken Twente verantwoordelijk voor de aanleg van de verbindingsroutes: “Met dit netwerk zorgen we ervoor dat er minder conflicten ontstaan. Mountainbikers hebben voldoende uitdagende routes tot hun beschikking, zodat op de reguliere paden geen gevaarlijke situaties ontstaan met wandelaars en ruiters.”

De planning is dat de verbindingsroutes begin 2019 gerealiseerd zijn.

/img
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant