• Routes + Reizen
  • Gewijzigd op 30 april 2024

MTB Grand Tour: een 7-daagse roadtrip langs de beste mountainbike routes van NL

Jeroen van Eck is begonnen met zijn MTB Grand Tour: een 7-daagse roadtrip langs alle provincies om daar de mooiste mountainbikeroutes van ons land te fietsen. Jeroen, biker van beroep, zou het leuk vinden als je een stukkie met hem meefietst.
MTB Grand Tour: een 7-daagse roadtrip langs de beste mountainbike routes van NL
MTB Grand Tour: een 7-daagse roadtrip langs de beste mountainbike routes van NL

Grand Tour NL: 22-28 april

Jeroen's Grand Tour start maandagmiddag 22 april in Limburg (Vijlen) en gaat vervolgens met de klok mee het land door. De finish is 7 dagen later, op zondagochtend 28 april in de provincie Utrecht (Leersum/Amerongen). Bekijk hieronder wanneer hij bij jou in de provincie is en welke route hij gaat rijden!

“De uitdaging is dat ik in die 7 dagen alle 12 de provincies langsga om daar te fietsen. Dat zijn dus 2 provincies per dag en ruim 1200km met de camper. Logistiek en sportief een hele uitdaging”, vertelt Jeroen. "Mountainbiken leeft hier en met mijn challenge wil ik de diversiteit en saamhorigheid van bikend Nederland laten zien." Jeroen zou het daarom ook superleuk vinden als jij (een stukje) met hem meefietst.

Fiets mee

Vind je het leuk om een keertje met een professioneel MTB-er samen te fietsen? Bekijk dan Jeroen zijn Komoot account om te zien waar, wanneer en hoe laat hij bij jou in de buurt is! "Het zou supergaaf zijn als ik iedere fietsrit start met mountainbikers uit de regio waar ik op dat moment ben. Na de gezamenlijke kick-off kan iedereen zijn eigen tempo rijden en bij terugkomst kletsen we wat na en wisselen we verhalen uit."


Ard Krikke
Door Ard Krikke

Verslingerd aan mountainbiken en wielrennen. Is gek op singletracks, maar vindt het ook heerlijk om over kaarsrechte polderwegen te racen. Staat daarnaast regelmatig op zijn windsurfplank en hoopt iedere winter – tegen beter weten in – op de Elfstedentocht.

Dit vind je misschien ook interessant