• Routes + Reizen
  • Gewijzigd op 21 februari 2024

In het spoor van de profs

Als het eerste team van BEAT Cycling Club het kan, dan kan jij of jouw club het ook. Met de trein op fietsvakantie, of in het geval van BEAT op TRAINingskamp, naar het buitenland.
In het spoor van de profs
In het spoor van de profs
Nu doen ze bij BEAT Cycling Club dingen altijd wel net wat anders. Het plan om met de trein op trainingsstage naar Girona te gaan is hun volgende stap om de wielersport te verduurzamen.Met de trein op trainingsstage was nog wel een hele puzzel. Want hoe krijg je al het materiaal, trainers, mecanicien, fysio en renners per trein in Girona? De container en het transport van de container werd door Rail Cargo information Netherlands en haar partners geregeld. Voor het personenvervoer ontbrak nog een puzzelstukje, of beter BEAT had nog een 'quick link' nodig voor hun 'duurzaamheidsketting'. Fietssport partner Catalaans Bureau voor Toerisme was die ontbrekende schakel.En hoe krijg je de staf en de renners zo ver mee te gaan in dit idee? “Reizen met het vliegtuig is voor ons ook niet ideaal. Het is veel hangen en wachten naar en op vliegvelden. Vaak vlogen we met low budget maatschappijen. Dan zitten renners opgevouwen in het vliegtuig", aldus coach Alex van de Vosse. "Eenmaal op de plaats van bestemming heb je dan twee dagen nodig om te herstellen en weer goed te kunnen trainen" vult coach Jeff Vermeulen aan. "Ik ben benieuwd naar de ervaring die we als team op deze treinreis opdoen.”

In TROUW van 21 februari 2024 verscheen een artikel waarin de renners hun ervaringen delen.

Zelf met de trein?

Allemaal leuk en aardig, maar wat kun je hier als gewone wielrenner, mountainbiker of gravelbiker nu mee?

Fietssport helpt je met tips hoe je met de trein naar Catalonië kunt reizen en hoe je je fiets via het spoor kunt vervoeren. Een container om fietsen en ander materiaal te vervoeren heb je als club waarschijnlijk niet nodig. Vind je het vervoer van je fiets te veel gedoe? In Catalonië kun je ook prima racefietsen, mountainbikes en gravelbikes huren.
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant