Routes + Reizen Gewijzigd op 28 januari 2018

Hoog water kijken op deze 4x routes

Hoog water kijken op deze 4x routes Door regenval in Duitsland en smeltwater vanuit de Alpen traden veel rivieren in Nederland buiten de oevers. Met prachtige plaatjes tot gevolg. Wij selecteerden 4x routes waar je tijdens je rit geniet van het hoge water.

1

Riverday

Heesch (Noord-Brabant)

Riverday
Riverday Bekijk deze route

TWC de Voorsprong stopte de drie grote rivieren in één route. Vanuit het Brabantse Heesch fiets je naar Cuijk waar je de Maas oversteekt. Wanneer je in Nijmegen komt, is het pas echt genieten. Fiets over het eilandje Veur-Lent en langs de waaldijk en zie hoe de Waal hier haar ruimte heeft gepakt. Vervolgens vertrek je noordwaarts richting de Rijn om daarna weer zuidelijker via Tiel terug naar Brabant te fietsen.

Bekijk deze route
 
2

Rondje Appeltern

Cothen (Utrecht)

Rondje Appeltern
Rondje Appeltern Bekijk deze route

De route volgt eerst de heuvelrug richting Rhenen waar de Nederrijn wordt overgestoken. Op de brug heb je een fantastisch uitzicht over de uiterwaarden. Vervolgens fiets je via de Betuwe naar de Maas waar je dorpjes Maasbommel en Appeltern passeert. Stop voor een bakkie koffie, geniet van het uitzicht en begin aan je terugweg richting Cothen.

Bekijk deze route
 
3

Rijssen - De Vecht

Rijssen (Overijssel)

Rijssen - De Vecht
Rijssen - De Vecht Bekijk deze route

Niet alleen in Gelderland kun je genieten van het hoge water. Ook in Overijssel is het genieten geblazen. Vanuit Rijssen is het stukje fietsen voordat je bij het water bent maar dan is het wel extra genieten. Via een veerpontje over de IJssel fiets je naar het pittoreske De Vecht om vervolgens via de uiterwaarden en de dijken van de IJssel weer terug naar de Sallandse heuvelrug te fietsen.

Bekijk deze route
 
4

Gejo Cycleworld Kersentocht

Tiel (Gelderland)

Gejo Cycleworld Kersentocht
Gejo Cycleworld Kersentocht Bekijk deze route

Een mooie route die je langs het pittoreske riviertje de Linge en over de dijken van de grote rivieren stuurt. Nu extra mooi met het hoge water maar anders ook zeker de moeite waard! Toerclub de Batauwers uit Tiel organiseren in juli weer een nieuwe editie van de Kersentocht. Een echte aanrader. Check voor de details onze toertochtkalender.

Bekijk deze route
 

Snel en met korting starten bij 2.500+ NTFU toertochten

Op Fietssport vind je de complete kalender van de NTFU met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken!

Fietssport PLUS
Bart van de Vossenberg

Door Bart van de Vossenberg

Fietsende sportgek. Mountainbiken, wielrennen, triathlon en trailrunning. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zorgt dat je op Fietssport.nl de leukste artikelen, mooiste tochten en meest uitdagende routes vindt.

Dit vind je misschien ook interessant

600+ routes voor racefiets en mountainbike

De mooiste en meest uitdagende routes vind je op Fietssport.nl. Deze routes zijn aangeleverd door lokale fietsverenigingen. Liefhebbers die hun omgeving goed kennen en weten waar jij als wielrenner of mountainbiker blij van wordt

Meer info
 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen