Laatst gewijzigd op 28 januari 2018
Laatst gewijzigd op 28 januari 2018

Hoog water kijken op deze 4x routes

Door regenval in Duitsland en smeltwater vanuit de Alpen traden veel rivieren in Nederland buiten de oevers. Met prachtige plaatjes tot gevolg. Wij selecteerden 4x routes waar je tijdens je rit geniet van het hoge water.
1
Riverday
Heesch (Gelderland)
Toertocht
153,0 km
0

TWC de Voorsprong stopte de drie grote rivieren in één route. Vanuit het Brabantse Heesch fiets je naar Cuijk waar je de Maas oversteekt. Wanneer je in Nijmegen komt, is het pas echt genieten. Fiets over het eilandje Veur-Lent en langs de waaldijk en zie hoe de Waal hier haar ruimte heeft gepakt. Vervolgens vertrek je noordwaarts richting de Rijn om daarna weer zuidelijker via Tiel terug naar Brabant te fietsen.

Toertocht
153,0 km
0
Bekijk deze route
 
2
Rondje Appeltern
Cothen (Utrecht)
Toertocht
103,0 km
0

De route volgt eerst de heuvelrug richting Rhenen waar de Nederrijn wordt overgestoken. Op de brug heb je een fantastisch uitzicht over de uiterwaarden. Vervolgens fiets je via de Betuwe naar de Maas waar je dorpjes Maasbommel en Appeltern passeert. Stop voor een bakkie koffie, geniet van het uitzicht en begin aan je terugweg richting Cothen.

Toertocht
103,0 km
0
Bekijk deze route
 
3
Rijssen - De Vecht
Rijssen (Overijssel)
Toertocht
127,0 km
0

Niet alleen in Gelderland kun je genieten van het hoge water. Ook in Overijssel is het genieten geblazen. Vanuit Rijssen is het stukje fietsen voordat je bij het water bent maar dan is het wel extra genieten. Via een veerpontje over de IJssel fiets je naar het pittoreske De Vecht om vervolgens via de uiterwaarden en de dijken van de IJssel weer terug naar de Sallandse heuvelrug te fietsen.

Toertocht
127,0 km
0
Bekijk deze route
 
4
Gejo Cycleworld Kersentocht
Tiel (Gelderland)
Toertocht
116,0 km
0

Een mooie route die je langs het pittoreske riviertje de Linge en over de dijken van de grote rivieren stuurt. Nu extra mooi met het hoge water maar anders ook zeker de moeite waard! Toerclub de Batauwers uit Tiel organiseren in juli weer een nieuwe editie van de Kersentocht. Een echte aanrader. Check voor de details onze toertochtkalender.

Toertocht
116,0 km
0
Bekijk deze route
 

Snel en met korting starten bij 2.500+ NTFU toertochten

Op Fietssport vind je de complete kalender van de NTFU met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken!

Fietssport PLUS

600+ routes voor racefiets en mountainbike

De mooiste en meest uitdagende routes vind je op Fietssport.nl. Deze routes zijn aangeleverd door lokale fietsverenigingen. Liefhebbers die hun omgeving goed kennen en weten waar jij als wielrenner of mountainbiker blij van wordt

Meer info

Deel dit artikel