• Routes + Reizen
  • Gewijzigd op 18 juni 2024

Fietsspot: Ride Out

Wat kun je allemaal verwachten van een zogeheten 'bike experience store'? Ik vraag het aan Chris Dekker, marketingmanager van de vorig jaar geopende Ride Out, een ambitieuze cyclinghub in Amsterdam.
Fietsspot: Ride Out

De laatste jaren schieten ‘bike experience centers’ als paddenstoelen uit de grond. Niet in de laatste plaats vanwege de populariteit die de tweewieler doormaakt. Nog actueler is de verschuiving in mobiliteit. Wat kun je allemaal verwachten van een bike experience store? Chris Dekker, marketingmanager van de vorig jaar geopende Ride Out, een ambitieuze cyclinghub in Amsterdam, legt het uit.

Toekomst van mobiliteit

Gevestigd in het pand Mobility Experience Move, een initiatief van Pon, komt het inspelen op de trend van duurzaamheid en de toekomst van mobiliteit in stedelijke gebieden duidelijk naar voren. De aparte ingang van Ride Out ligt pal tegenover het Olympisch Stadion. Grote letters op de muur vertellen je bij binnenkomst gelijk één van de pijlers van Ride Out. ‘Discover Your Freedom’ staat voor de beleving op en naast de fiets.

"Iedereen met een liefde voor de fiets is welkom"

Chris vertelt over de ambities om Ride Out als community op de fietskaart te zetten. De winkel is een ideale ontmoetingsplek en startpunt voor publiek dat goede fietsen en accessoires wil zien of fietsers die de stad en omgeving willen ontdekken. Voor een kopje koffie aan The Ride Out Bar, het volgen van een wielerwedstrijd op groot scherm of een flexitarische maaltijd bij het inpandige restaurant Madame Cyclette.

Regelmatig worden er ook social rides en themaritten georganiseerd om de connectie te maken met andere fietsliefhebbers. De grote theaterzaal in het gebouw van Move is aangewezen voor diverse events van Ride Out, zoals lezingen en presentaties. Gastsprekers als ultracyclist Jack Thompson en Iwan Spekenbrink, CEO van Team Sunweb, kwamen al hun kennis en inspiratie delen.

Overkoepelend merk

Ride Out kiest bewust voor kwalitatieve merken met een verhaal. Voor elk doel en iedere ondergrond is er wel een fiets te vinden. Op deze tweede pijler is de winkel van Ride Out ook gebouwd. Ride Out is geen dealer in de traditionele zin, maar meer een ‘museum’ van ontdekking en inspiratie. Is je oog gevallen op een mooie highend-racefiets van Cervélo of een mountainbike van het Californische undergroundmerk Santa Cruz, dan kan Ride Out via de dealer wel een bestelling plaatsen.

In de store staan ook voorbeelden van Focus, Gazelle, stadfietsen van Union en het veelzijdige Kalkhoff opgesteld. Het merk Juliana is het zusterbedrijf van Santa Cruz en maakt specifiek fietsen voor vrouwen. Alle fietsen zijn visueel zo opgesteld dat je oog hebt voor alle soorten. Om deze ervaring compleet te maken kun je bij Ride Out ook terecht voor de producten van BBB Cycling, die je overigens wel direct in de winkel kunt aanschaffen.

Passen en meten

De derde pijler waar Ride Out op rust is service. In de Build Shop leer je meer over de techniek van de aanwezige fietsen en bij mechanieker John kun je een workshop volgen. Koop je een fiets via de winkel en wil je een ‘fabrieksbeleving’, dan bouwt Ride Out hem graag voor je op. Voor regulier onderhoud van je fiets moet je echter bij de dealer zijn. Mocht je toch tijdens een fietsrit in de buurt stranden, dan ben je evengoed welkom.

De store biedt nog meer service. Wil je zorgeloos fietsen en geen omkijken hebben naar onderhoud en reparatie? Dan is er een abonnement op de Swapfiets. Swapfiets, met de kenmerkende blauwe voorband, is eigenlijk de moderne leasefiets. Een Zwift-set-up voor indoor trainen en een bikefitting maken het concept van Ride Out compleet.

Danny MacAskill VR Ride Out

Ook uniek is de Danny MacAskill VR Ride Out. In plaats van op een racefiets klim je bij deze zenuwslopende VR-experience op een mountainbike. Vervolgens is het alsof je in de huid van MacAskill, een van 's wereld beste trial bikers, kruipt. Je moet namelijk zonder te crashen langs steile bergwanden, smalle richeltjes en peilloze dieptjes fietsen.

Ambities voor de toekomst

De locatie en het mooie pand dragen in belangrijke mate bij aan de uitstraling en ambities van Ride Out. Genoeg fietsen gezien? Bezoek de rest van het Move Mobility Experience en vergaap je aan exclusieve (elektrische) auto’s. Er staat nog veel op stapel voor de toekomst. Ride Out is een inspirerende en motiverende plek om als liefhebber te komen. In die opzet zijn ze zeker geslaagd. 

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant